Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tudtok olyan rizs márkát? Ami...

Tudtok olyan rizs márkát? Ami nem ropog belül és nem mázgós ragacsos kívül? Mostanában nem tudok jót venni, ha megfőzöm rendesen akkor mitha tejberizs lenne.

Figyelt kérdés
2017. szept. 18. 11:45
 1/8 anonim válasza:
Nálunk Riceland jázminrizs van mindig. Sosem ropogott és taknyos sem lett. Én úgy csinálom hogy olajon megpirítom kicsit aztán a duplája vízmennyiséggel felöntöm, teszek bele sót és 5 percig hagyom rotyogni fedő alatt, aztán leveszem nagyon alacsonyra, vagy ki is kapcsolom a főzölapot és simán megfő- ez általában 10perc (az 5 perc rotyogáson felül. Majd leveszem és hagyom állni még 5 percig. Sosem lesz se pergős száraz se taknyos.
2017. szept. 18. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
52%
"mázgós" Ezt a szot hazánk melyik tájárol hoztad? (Nagyon tetszik!!!!)
2017. szept. 18. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Alföld,Szolnok megye, Homok :)
2017. szept. 18. 12:03
 4/8 anonim ***** válasza:
52%

Tudom, hogy a rizsfajta is számít (bár tapasztalatom nincs benne), de az elkészítési mód mindenképp. Én is a jázminrizst szeretem,, mint az első és mindig ugyanolyan ragacsos lesz, mint az összes többi, a készítési mód miatt (én csak négyszeres vízbden tudom megfőzni a rizst, mivel kevesebbel kemény marad s 1-2 percnél több időt nem szánok rá az életemből, így is tökéletes számomra).

Sokat olvastam már erről s a zsiradékban pirítgatás, kevés víz kombóval szokták a pergős rizst készíteni. S a hosszúszemű a kevésbé ragacsosodó, állítólag, de a mi módszerünkkel úgyis mind összeragad tömbbe, ezért szeretem frissen enni, amikor ragacsos, de még nem kell szeletelni.

2017. szept. 18. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én az Uncle Ben's rizsre esküszök. Hibátlan.
2017. szept. 18. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
#2 vok. Köszönöm!
2017. szept. 18. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi mindig a legolcsóbb rizst vesszük, de jól el tudjuk készíteni. Tehát nem a márkától függ, hanem az elkészítési módtól. Bár ami kifejezetten összeragadós rizsfajta, az a kerekszemű (rizottóhoz való) rizs.
2017. szept. 18. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Riceland Expressz barna rizs. Tasakos. Szépen pereg, soha nem tapad össze. 10-12 percig kell főzni, de én néha főzöm 15-ig is, és akkor 1000% hogy nem ropog.
2017. szept. 25. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!