Mennyi hús fogy havonta el nálatok?
Sokszor hallom, látom hogy valaki azt mondja/írja, hogy egy hétvégén megfőz 2-3 kg húst.
Nálunk kb havi szinten fogy el ennyi, 3 kg, nagy ritkán maximum 5 kg mondjuk. Rajtam is hitetlenkedett már ismerős, hogy az nem létezik...
Veszek fél kg csirkeszárnyat, fél kg csirkemellet, fél kg csirkecombot, 1 kg darált sertés amit ketté szedek, meg mondjuk 1 kg oldalas az mondjuk egy kajára elég csak, 1 kg karaj vagy tarja mikor melyik, ezt is ketté szedem. És ebből még van, hogy marad is következő nagybevásárlásra.
Oké, mi csak 3an vagyunk, a férjem,én, és egy ovis. Én szárnyast nem eszek egyáltalán semmilyen formában csak sertést, a férjem meg csak csirkét és sertést eszik, más húst ő sem. A gyerek szintén csirkét és sertést. Ha ezt kiszámolom simán 8 főzésre elég a hús, és általában egy egy kajából kijön 2 napi adag, szóval több mint a hónap felében húst eszik így is a férjem. Emellett amit nem számoltam a hal, mert az is van havi kb 3 nap.
Mi sem eszünk sok húst, szerintem 7-8 kiló fogyhat el egy hónapban - szintén hárman vagyunk -, de azért ilyen hülyeségeket se írjál már, hogy 3 kg húst fél hónapig esztek, és hogy ezekből az adagokból két napra jut kaja :D
Egy fél kiló csirkeszárny kb. 6-7 darab, én az 50 kilómmal simán megeszek 3-4 darabot egy ebédre, nemhogy még a gyerek is, és akkor két napra jusson, ugyan már 🤣
Hát ha hiszed ha nem fél kiló csirkeszárnyat szoktam megsütni, ami valóban 7 db körül van, mint írtam, én nem eszek csirkét soha undorodok tőle, a gyerek megeszik kb 1 db-ot, marad 6, amiből a férjem megeszik egy evésre 3-at plusz köret, kenyér, savanyúság. Másnapra megmarad ugyanúgy egy adag neki.
Mi nem szoktunk zabálni ha hiszed ha nem, 193 cm 92 kg a férjem, egy evésre neki elég 3 csirkeszárny, krumpli, egy nagy szelet kenyér, uborka..
Igaz nagyon gyakran van itthon leves mert mindannyiunk leveses.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!