Kisgyerekes anyukak! Nalatok az elkeszlut etel mekkora resze megy a kukaba, mert gyerek nem eszi meg?
Na ezért van ennyi elhízott anyuka, mert megeszik az adagjukat és hogy ne vesszen kárba még a gyerekét is behabzsolják.
Első mit értesz azon hogy nevelje meg? Tömje bele az ételt hogy egy életre utálja meg?
Nektek se volt válogatós gyereketek látszik, és ez nem nevelés kérdése.
Enyém azt eszi amit mi, ha nem eszi meg az ő kistányérnyi adagját hát nem eszi meg,megy a kukába az a pár szem hús / krumpli /zöldség és társai, majd eszik vacsorára ha megéhezik.
Most azért a mini adagért ami kárba megy kár aggódni.
Sok mini adag sokra megy.
Havi több ezret is jelenthet a finnyás kicsikéd, de ha te Rotchildhoz mentél férjhez, persze az más. Ételt nem dobunk ki. Engem így neveltek. És van olyan étel, amit nem szeretek, de megeszem, ha nincs más.
És nem vagyok elhízott. Miért lennék, ahogy te fogalmaztál "pár szem hústól"? Ellentmondasz saját magadnak. Ha az annyira pár szem, nem szabadna tőle elhízni. Ha el lehet tőle hízni, akkor viszont mégsem olyan kevés, nem?
Gondold ezt át megint és fuss neki még egyszer, kedves Gazdag Gebe.
Semennyi
Nem erőltettem az evést, eszik akkor eszik. Ha nem akkor nem.
Kiskoromban is válogatós voltam, de belém tömték szó szerint az ételt. Így megutáltam mindent. Ebből tanulva megkérdezem mit enne és ahhoz alakítom a menüt
gratulalok a 3. valaszolonak, mar kb 5 eve olvasom a GYK-t, de meg mindig meg tud lepni egyesek butasaga :)
Nem csak azert nem "szabad" a kukaba dobni par falat etelt, mert az penz, hanem azert mert egyszeruen ertek, es szerintem az etellel pazarolni bun. Felre lehet tenni, kesobb megeszi apuka / anyuka / nagyobb testver, vagy ha nem fuszeres husrol van szo, akkor kiskutya. Ha pedig ezek kozul egyik sem, akkor meg mindig ki lehet dobni, de hogy egybol a kukaban vegezze az etel...szerintem ez irto nagy meggondolatlansag.
egyebkent kis adagot kell szedni a gyereknek, es akkor nem lesz az, hogy fel van neki melegitve a kaja es a maradekot nem lehet elrakni ujramelegitesre.
Évekig a kukába ment , azt a 3-4 kedvencétcföztem, mindig amit szeretett , de epp nem kivanta, epp evett az apjánál , stb
Most mar nem fözök , mert spontánul ebed elött szereti eldönteni mit enne, es most mar van h meg is akarja kesziteni magának , pl túróscsusza, vagy süt hamburgert
Ha en fözök tudta nelkul ideges lesz, h hogy engedtem meg magamnak h fözzek anelkul h megkerdezzem h ö mit szeretne es igy neki tutti nem kell . Es nem is eszi , besertödik hiaba finom .
Es mai étel kell kétnaposat nem eszik meg
11 éves a drága kislányom
Gyermekem nincs, így eddig nem írtam be, de én se dobok ki ételt s nem valószínű, hogy ezen egy gyermek sokat változtatna. Én azt hittem, piciről van szó, aki még felnőttnek hervasztó kis papit kap, de persze azt is meg lehet enni, én inkább megenném, minthogy kidobjam, fel tudnám dobni, illetve eleve olyat kapna, ami a családban valakinek ízlik (én se vagyok nagyon válogatós, de a párom igazi konyhamalac, szóval nem kéne félteni a kicsit, lenne változatosság). 2 falat kis püré, nem gond.
Amikor már rendeset eszik, akkor pedig normál étel, nyilván megeszük, mi azzal a gond? El is lehet tenni következő étkezésre.
Ettől nem hízik el az ember, mivel annyival kevesebbet eszik másból vagy legközelebb, a gyerek étele nem pluszban jön rá.
Semekkora.
Lenyomom a torkán, ha beledöglik is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!