Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyi hús fogy havonta el...

Mennyi hús fogy havonta el nálatok?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom, látom hogy valaki azt mondja/írja, hogy egy hétvégén megfőz 2-3 kg húst.

Nálunk kb havi szinten fogy el ennyi, 3 kg, nagy ritkán maximum 5 kg mondjuk. Rajtam is hitetlenkedett már ismerős, hogy az nem létezik...

Veszek fél kg csirkeszárnyat, fél kg csirkemellet, fél kg csirkecombot, 1 kg darált sertés amit ketté szedek, meg mondjuk 1 kg oldalas az mondjuk egy kajára elég csak, 1 kg karaj vagy tarja mikor melyik, ezt is ketté szedem. És ebből még van, hogy marad is következő nagybevásárlásra.

Oké, mi csak 3an vagyunk, a férjem,én, és egy ovis. Én szárnyast nem eszek egyáltalán semmilyen formában csak sertést, a férjem meg csak csirkét és sertést eszik, más húst ő sem. A gyerek szintén csirkét és sertést. Ha ezt kiszámolom simán 8 főzésre elég a hús, és általában egy egy kajából kijön 2 napi adag, szóval több mint a hónap felében húst eszik így is a férjem. Emellett amit nem számoltam a hal, mert az is van havi kb 3 nap.

2022. febr. 23. 23:12
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
62%
Kb. 2-3kg maximum, ketten eszünk a férjemmel, de mi egy kajánal fél-1 kg csirkemellett csinalunk például, ez elég másnapra is. Nem vagyunk nagy húsevők
2022. febr. 23. 23:23
 2/25 anonim ***** válasza:
49%
Nálunk kb 1 csomag felvágott, 1 zacskó előre panírozott mirelit hús és maximum 2 db csirkemell fogy egy hónapban. Csak a férjem eszik húst, ő sem minden nap, van, hogy 1 hét is kimarad. A felvágott és a mirelit nem is szokott elfogyni 4 héten belül, inkább 5-6-7 hét alatt.
2022. febr. 23. 23:25
 3/25 anonim ***** válasza:
53%

2-3 csirkemell, meg olyan 3-4 dkg csirkemáj vagy -szív havonta egy fős háztartásban. De még hozzá kell számolni ehhez a szalonnát a rántotta alá vagy a kolbászt ha rakott krumplit csinálok, bár ez utóbbi elég ritkán van.

Hús nélkül simán ellennék, de a szalonna, főleg a füstölt nekem hiányozna sok kajából (lencsefőzelék, lecsó, de még a sztrapacska is jobban ízlik vele).

2022. febr. 23. 23:43
 4/25 anonim ***** válasza:
64%

Nálunk rengeteg hús fogy. Egy héten legalább 6kg simán fogy. Vegyesen csirke, sertés, vagy csirkemáj.

Férjem hús evő köret sem eszik, csak tiszta húst. A fiam is hasonló. Hiába csinálok magamnak főzeléket tojással akkor már jön a kérdés, hol a husi? :)

Szombaton 3kg malac husiból lett pörkölt, vasárnaprs egy adag maradt.

2022. febr. 24. 00:57
 5/25 anonim ***** válasza:
66%
Havi 4-5 kg, 2 felnott.
2022. febr. 24. 01:25
 6/25 Isti22 ***** válasza:
63%
Nem eszünk minden nap húst, de ketten simán elfogyasztunk heti 1 kg-t (+hal), akkor az havi 4-5 kg.
2022. febr. 24. 03:07
 7/25 anonim ***** válasza:
69%
Változó. A múlt hónapban pl csak fagyasztott, panírozott, kb 30-50% hústartalmú "fasírtokat" vettem ami nem tudom mennyire számít húsnak. 1 hétre 600 grammot vettem. Most 1kg csirkemellfilét osztottam 4 felé, és talán 2 hétig elég lesz. Csirkemellből 2 kg, fagyasztott húskészítményből meg 2,4 kg fogyna havonta. Egyedül élek.
2022. febr. 24. 05:24
 8/25 anonim válasza:
65%
Háát én nálunk 1-2 naponta van hús
2022. febr. 24. 05:38
 9/25 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk mindennap van hús, illetve hetente egyszer hal. Hús csak csirkemell filé illetve marhahús, mást nem szeretünk. Négyen vagyunk, csirkemellbol egy alkalomra 30dkg-t használok, darált marhahúsbol fél kilót, egyéb marhahusbol szintén fél kilót. Egy héten általában kétszer van marha, négyszer csirke és ugye egyszer hal, tehát 1,2 kg csirke, 1kg marha, az négy hétre számolva kicsit kevesebb mint 5 kg csirke és 4kg marhahús. Próbáltam teljesen húsmentes napot beiktatni, de a család nem díjazta.
2022. febr. 24. 06:36
 10/25 anonim ***** válasza:
46%

1-2 kg csirkemell, 1 egy kg darált hús (ez 3 felé van osztva a fagyasztóba, 3-szorra főzöm meg.) egy kg hal.

3 fős család egy 13 éves kis etkű, és egy nem túl húsevős szülőpár.

2022. febr. 24. 06:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!