Mennyi hús fogy havonta el nálatok?
Sokszor hallom, látom hogy valaki azt mondja/írja, hogy egy hétvégén megfőz 2-3 kg húst.
Nálunk kb havi szinten fogy el ennyi, 3 kg, nagy ritkán maximum 5 kg mondjuk. Rajtam is hitetlenkedett már ismerős, hogy az nem létezik...
Veszek fél kg csirkeszárnyat, fél kg csirkemellet, fél kg csirkecombot, 1 kg darált sertés amit ketté szedek, meg mondjuk 1 kg oldalas az mondjuk egy kajára elég csak, 1 kg karaj vagy tarja mikor melyik, ezt is ketté szedem. És ebből még van, hogy marad is következő nagybevásárlásra.
Oké, mi csak 3an vagyunk, a férjem,én, és egy ovis. Én szárnyast nem eszek egyáltalán semmilyen formában csak sertést, a férjem meg csak csirkét és sertést eszik, más húst ő sem. A gyerek szintén csirkét és sertést. Ha ezt kiszámolom simán 8 főzésre elég a hús, és általában egy egy kajából kijön 2 napi adag, szóval több mint a hónap felében húst eszik így is a férjem. Emellett amit nem számoltam a hal, mert az is van havi kb 3 nap.
2-3 csirkemell, meg olyan 3-4 dkg csirkemáj vagy -szív havonta egy fős háztartásban. De még hozzá kell számolni ehhez a szalonnát a rántotta alá vagy a kolbászt ha rakott krumplit csinálok, bár ez utóbbi elég ritkán van.
Hús nélkül simán ellennék, de a szalonna, főleg a füstölt nekem hiányozna sok kajából (lencsefőzelék, lecsó, de még a sztrapacska is jobban ízlik vele).
Nálunk rengeteg hús fogy. Egy héten legalább 6kg simán fogy. Vegyesen csirke, sertés, vagy csirkemáj.
Férjem hús evő köret sem eszik, csak tiszta húst. A fiam is hasonló. Hiába csinálok magamnak főzeléket tojással akkor már jön a kérdés, hol a husi? :)
Szombaton 3kg malac husiból lett pörkölt, vasárnaprs egy adag maradt.
1-2 kg csirkemell, 1 egy kg darált hús (ez 3 felé van osztva a fagyasztóba, 3-szorra főzöm meg.) egy kg hal.
3 fős család egy 13 éves kis etkű, és egy nem túl húsevős szülőpár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!