Mennyi hús fogy havonta el nálatok?
Sokszor hallom, látom hogy valaki azt mondja/írja, hogy egy hétvégén megfőz 2-3 kg húst.
Nálunk kb havi szinten fogy el ennyi, 3 kg, nagy ritkán maximum 5 kg mondjuk. Rajtam is hitetlenkedett már ismerős, hogy az nem létezik...
Veszek fél kg csirkeszárnyat, fél kg csirkemellet, fél kg csirkecombot, 1 kg darált sertés amit ketté szedek, meg mondjuk 1 kg oldalas az mondjuk egy kajára elég csak, 1 kg karaj vagy tarja mikor melyik, ezt is ketté szedem. És ebből még van, hogy marad is következő nagybevásárlásra.
Oké, mi csak 3an vagyunk, a férjem,én, és egy ovis. Én szárnyast nem eszek egyáltalán semmilyen formában csak sertést, a férjem meg csak csirkét és sertést eszik, más húst ő sem. A gyerek szintén csirkét és sertést. Ha ezt kiszámolom simán 8 főzésre elég a hús, és általában egy egy kajából kijön 2 napi adag, szóval több mint a hónap felében húst eszik így is a férjem. Emellett amit nem számoltam a hal, mert az is van havi kb 3 nap.
Nálam csak a három kamasz, sportoló gyerek megeszik együltő helyében másél kiló csirkeszárnyat, és pár óra múlva már nyitogatják a hűtőt.
Nem számolom, mennyi hús és egyéb fehérje fogy.
Ezen a héten úgy főztem, ettünk, hogy egyszer volt 1 kiló csirke, meg utána 1 kiló oldalas. Többi napon húsmentes levesek, vagy főételek voltak. Esetleg volt hogy egész nap csak szendvics volt, mert úgy értünk rá.
Jövő héten tuti lesz egyszer 1 kiló darálthús, meg 1 kiló karaj. Aztán még meglátjuk.
Pedig mi csak ketten vagyunk. Szóval minimum 8, de inkább 10 kiló húst mondok egy hónapra.
Azért az sem mindegy, hogy a szülők otthonról viszik az ebédet a munkahelyre, vagy máshonnan hordott kaját esznek.
Valamint lényeges, hogy hétvégeként van-e rokonnál ebéd.
Illetve a 3. lényeges szempont, hogy kisétkű vagy nagyétkű a család.
Pl. nálunk 1-2 nem játszik.
Én azt ugyan nem tudom felsorolni, hogy milyen húsfajtákból hány kilót veszek, de forintra pontosan tudom, tavaly átlagosan 15 ezer forint ment el húsra havonta. Ebben azért vannak benne drágább falatok is, meg hal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!