Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Az afrikai harcsa finomabb,...

Az afrikai harcsa finomabb, vagy a pangasius (cápaharcsa)?

Figyelt kérdés
2021. dec. 11. 08:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
42%

Azt az afrikai vendéglátós szutykot is víztér nélküli összezsúfolt trutyiban tenyésztik, bőven van rajta haszon. Levegőztetni se kell, benyeli a légköri levegőt. Jó étvágyat hozzá. [link]

A harcsa az harcsa, tisztességes szürke harcsa.

2021. dec. 11. 12:16
 12/22 anonim ***** válasza:
47%
Ízlések és pofonok. Én szeretem a pangasiust, rengeteget eszek belőle. Nem mondanám, hogy semmi íze. Több mint 20 éve tökéletes a vérképem, háromszor voltam covidos jelentéktelen tünetekkel. Ha ennyire szar minőségű, veszélyes valami lenne, az feltűnt volna.
2021. dec. 11. 12:26
 13/22 A kérdező kommentje:

Oké, köszönöm a válaszokat.

Majd legközelebb felírom valahová magamnak, hogy melyik mennyire volt jó, aztán nem felejtem el. :)

Nekem egyébként úgy tűnik, hogy a vietnámiak mégis valahogy a magyaroknál normálisabb körülmények közt, tavakban tenyésztik a halakat. Etetni meg minden tenyésztett halat szoktak.

Olcsó azért tud lenni pl. a vietnámi, amiért már a kínaiak se Kínában gyártatják a cuccaikat. Egy ilyen haltenyésztő munkás kereshet vagy 30 E Ft értékű dongot havonta.

2021. dec. 11. 13:05
 14/22 anonim ***** válasza:
27%

Tesco-ban vettem fagyasztott filézett Pengasiust párszor. Valaki írta, hogy szétmállik, amikor kiolvad. Nem esik szét akkor, ha fagyasztott állapotban panírozzuk és úgy sütjük.

Nyilván a magyar harcsa sokkal finomabb, nem szabad összehasonlítani, mert ég és föld a kettő.

Én is hallottam és olvastam is róla, hogy a Pengasiust szennyvízben nevelik.

Hiszek benne, hogy ha fertőző volna, nem kerülhetne kereskedelmi forgalomba.

A törpeharcsát írta valaki. Árulják egyáltalán valahol? Horgászként inkább nem írok semmit...

2021. dec. 11. 13:42
 15/22 anonim ***** válasza:
55%
Törpeharcsát a fővám tèri vásárcsarnokban vettem 1X, de elèg rossz ìze volt.
2021. dec. 11. 14:08
 16/22 anonim ***** válasza:
45%

Amatőrök.

A törpe a legfinomabb bojlis kaján nevelődik mindenhol, kitűnő a húsa!

Ha valaki ráakad a törpebandára, tele törpapákkal és törpillákkal akkor ki kell fogni amennyit csak lehet. Jó nagy horoggal, hogy ne az apraja jöjjön. ha mégis kicsit fogsz, feldarabolod és beváltod nagyra. A legfinomabb, teljesen szálkamentes és annyit lehet elvinni amennyit nem szégyellsz, a kvótádat se csökkenti, a nap sincs el.aszva seggrészegen sörszékben punnyadással, ahogy divatos.

Tüskéit azonnal levágni, még amikor a horgon lóg és tüske nélkül rakod szákba.

Otthon fejenszúrod. Csapkod, kimúlik, kivérezteted. Nem kell szétbarmolni.

Utána blansírozod.

A gyengébbek kedvéért: Leforrázod, és hideg vízbe rakod vissza miután mállani kezd a bőre, mert nem kell még megfőzni ugyebár. Késsel lekaparod a bőrét, akár a húsig, de a nyálkás szutykot mindenképpen. Kibelezed, visszaveszed a lenyelt horgokat, fejét levágod, azt is kibelezed és halászléhez gyűjtöd. Megmosod, és azt csinálsz vele innentől amit akarsz.

El kell felejteni a sózást, ecetezést, kombináltfogós nyúzást.

2021. dec. 11. 14:56
 17/22 anonim ***** válasza:
66%

Mivel nem az volt a kérdés hogy tenyésztik őket, meg mi igaz a lobbiból, meg milyen egyéb alternatíva van, hanem csak azt, hogy a 2 közül melyik finomabb, az afrikai kicsit finomabb, és a húsa is jobb állagú.

De pl az afrikainak is a hasa alja már jóval keményebb, mint a többi része, azt érdemes külön kezelni.

A panga meg nagyon laza szerkezetű, mint ha egy szétázott zsíros valami lenne.

2021. dec. 12. 06:32
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszi a további válaszokat is.

Arra emlékszem, hogy régen a horgász ismerősök nagyon rosszakat mondtak az afrikai ízéről, pár év után már nem telepítették náluk a horgásztavakba, az érdeklődés hiánya miatt.

A törpét viszont mindenki dicséri, hogy milyen jó. Csak túl szapora, és megeszi a halivadékot, ha jól tudom. Ezek ellen telepítették az afrikait, mert az meg a törpét eszi meg állítólag. De biztos nem jött be ez se nekik.

2021. dec. 12. 07:20
 19/22 anonim ***** válasza:
72%
A horgászok valószínűleg azért fikázták az afrikait, mert a lesőhöz (szürke) hasonlították. Ahhoz képest persze, hogy rosszabb.
2021. dec. 12. 07:33
 20/22 anonim ***** válasza:
56%
Törpeharcsa a Haludvarban van asszem élő.
2021. dec. 12. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!