Az afrikai harcsa finomabb, vagy a pangasius (cápaharcsa)?
Azt az afrikai vendéglátós szutykot is víztér nélküli összezsúfolt trutyiban tenyésztik, bőven van rajta haszon. Levegőztetni se kell, benyeli a légköri levegőt. Jó étvágyat hozzá. [link]
A harcsa az harcsa, tisztességes szürke harcsa.
Oké, köszönöm a válaszokat.
Majd legközelebb felírom valahová magamnak, hogy melyik mennyire volt jó, aztán nem felejtem el. :)
Nekem egyébként úgy tűnik, hogy a vietnámiak mégis valahogy a magyaroknál normálisabb körülmények közt, tavakban tenyésztik a halakat. Etetni meg minden tenyésztett halat szoktak.
Olcsó azért tud lenni pl. a vietnámi, amiért már a kínaiak se Kínában gyártatják a cuccaikat. Egy ilyen haltenyésztő munkás kereshet vagy 30 E Ft értékű dongot havonta.
Tesco-ban vettem fagyasztott filézett Pengasiust párszor. Valaki írta, hogy szétmállik, amikor kiolvad. Nem esik szét akkor, ha fagyasztott állapotban panírozzuk és úgy sütjük.
Nyilván a magyar harcsa sokkal finomabb, nem szabad összehasonlítani, mert ég és föld a kettő.
Én is hallottam és olvastam is róla, hogy a Pengasiust szennyvízben nevelik.
Hiszek benne, hogy ha fertőző volna, nem kerülhetne kereskedelmi forgalomba.
A törpeharcsát írta valaki. Árulják egyáltalán valahol? Horgászként inkább nem írok semmit...
Amatőrök.
A törpe a legfinomabb bojlis kaján nevelődik mindenhol, kitűnő a húsa!
Ha valaki ráakad a törpebandára, tele törpapákkal és törpillákkal akkor ki kell fogni amennyit csak lehet. Jó nagy horoggal, hogy ne az apraja jöjjön. ha mégis kicsit fogsz, feldarabolod és beváltod nagyra. A legfinomabb, teljesen szálkamentes és annyit lehet elvinni amennyit nem szégyellsz, a kvótádat se csökkenti, a nap sincs el.aszva seggrészegen sörszékben punnyadással, ahogy divatos.
Tüskéit azonnal levágni, még amikor a horgon lóg és tüske nélkül rakod szákba.
Otthon fejenszúrod. Csapkod, kimúlik, kivérezteted. Nem kell szétbarmolni.
Utána blansírozod.
A gyengébbek kedvéért: Leforrázod, és hideg vízbe rakod vissza miután mállani kezd a bőre, mert nem kell még megfőzni ugyebár. Késsel lekaparod a bőrét, akár a húsig, de a nyálkás szutykot mindenképpen. Kibelezed, visszaveszed a lenyelt horgokat, fejét levágod, azt is kibelezed és halászléhez gyűjtöd. Megmosod, és azt csinálsz vele innentől amit akarsz.
El kell felejteni a sózást, ecetezést, kombináltfogós nyúzást.
Mivel nem az volt a kérdés hogy tenyésztik őket, meg mi igaz a lobbiból, meg milyen egyéb alternatíva van, hanem csak azt, hogy a 2 közül melyik finomabb, az afrikai kicsit finomabb, és a húsa is jobb állagú.
De pl az afrikainak is a hasa alja már jóval keményebb, mint a többi része, azt érdemes külön kezelni.
A panga meg nagyon laza szerkezetű, mint ha egy szétázott zsíros valami lenne.
Köszi a további válaszokat is.
Arra emlékszem, hogy régen a horgász ismerősök nagyon rosszakat mondtak az afrikai ízéről, pár év után már nem telepítették náluk a horgásztavakba, az érdeklődés hiánya miatt.
A törpét viszont mindenki dicséri, hogy milyen jó. Csak túl szapora, és megeszi a halivadékot, ha jól tudom. Ezek ellen telepítették az afrikait, mert az meg a törpét eszi meg állítólag. De biztos nem jött be ez se nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!