Az afrikai harcsa finomabb, vagy a pangasius (cápaharcsa)?
Pangasiust véletlen se vegyél! Volt a tenyésztéséről dokumentumfilm. Undorító amilyen körülmények közt tartják. Kis tavakban egymást érik, tele vannak nyomva antibiotikummal a nagy fertőzésveszély miatt, plusz a húsukat is kezelik valami vegyszerrel, hogy magasabb legyen a víztartalma, ezáltal a súlya. Egy kis ország látja el az egész világot ezzel a szeméttel, Vietnám.
Inkább magyar halat vegyél.
A rendes folyami harcsa.
A pangasius tényleg undorító, inkább már szinte gyártják mint tenyésztik, undorító. De az afrikai harcsa sem az igazi.
Rendes normális folyami harcsát kell venni, na az tényleg hal. Igaz az árán is meglátszik, mert 6 ezer Ft fölött van kilója, de valamit valamiért. Inkább ritkán eszem halat, de akkor normális legyen.
Én meg azt olvastam, hogy az ágazat szisztematikus lejáratása folyik, mint mikor a magyar libatenyésztést a Négy Mancs mocskolta hamis felvételekkel.
A vietnami halakat vagy az ivadéknevelőkben filmezik, ahol tényleg nagy a zsúfoltság, vagy ahol a kifogott halakat tartják feldolgozásig.
Amúgy ez engem nem érdekel, csak annyi a kérdésem, hogy melyik finomabb. Nekem úgy rémlik, hogy a pangasius, de ritkán veszek halat, és mindig összekeverem a kettőt...
Az friss, hazai afrikai harcsa filé ára 3600Ft/kg, a mirelit pangasius filé ára 1500Ft/kg úgy, hogy 10.000 km-ről szállítják ide fagyasztva. Az árának fel a szállítási és hűtési költség. Szerinted hogy tudják előállítani ilyen olcsón? És hogy tudja egy ilyen kis ország az egész Földet elárasztani ezzel a hallal? Magyarország összes halgazdaságában, folyóiban, tavaiban nincs annyi hal, amennyit Vietnám képes exportálni. A legutolsó szennyvíztárolóban is pangasiust tenyésztenek.
Amúgy szeretem a halat, de a pangasius már akkor se ízlett, amikor erről még nem tudtam. Szlovákiában dolgoztam 1 évet, és a szálloda éttermében hetente egyszer az volt a vacsora. Megettem, de én a pontyot jobban szeretem rántva.
A pangasius íztelen,a húsa minden textúrát nélkülöz, az élvezeti értéke nulla.
Az afrikai ennél jobb ízű/állagú.
De ha igazán finom harcsát szeretnél, a hazai szürkeharcsát ajánlom, valamint a hazai törpeharcsa is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!