Van aki megsózza, s kiflit mártogat bele, mások mézzel és mazsolával keverik, de teszik tükörtojásra is egyes helyeken, vagy összeturmixolják szilvával.
-túróstészta tetejére rakom, illetve pirított tejfölt csinálok belőle
-lángosra teszem
-krémet/pástétomot készítek belőle
-sütikbe (pl rétes) lehet még rakni
2021. szept. 19. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
12/19 anonim válasza:
Reggelire kiflivel az igazi.
2021. szept. 19. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
13/19 anonim válasza:
Tejfolt enni? :) Fuuuj! 12-20 %-a zsir!!! Nem eszem ilyeneket, max a konyhaban hasznalom mint alapanyag.
2021. szept. 19. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
14/19 anonim válasza:
Tejfolos kenyer? 60-70-es evekben volt divat a vizbe martott (vagy vajas) kristalycukros kenyer ... ezek 'haborus' kajak. Civilizalt ember ma mar nem eszik ilyeneket.
2021. szept. 19. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
15/19 A kérdező kommentje:
Jah, és még úgy is szoktuk fogyasztani, hogy foghagyma nyomóval kinyomunk egy fokhagymát, bele a tejfölbe, elkeverjük, kevés só, és ezt kenjük pirított kenyérre. Tetejére reszelt trappista sajtot szórunk, hasonló íze lesz, mint a lángosnak.
A másik pedig a tejfölös szilvalekváros kenyér: kenyérre szilvalekvár, arra tejföl. Íze hasonló mintha egy szilvás joghurt lenne (amilyen egyébként nem is létezik, nem kapható)
Amúgy undorodok a tejföltől, gyűlölöm az ízét, ez az egyetlen helyzet amiben megeszem, itt is csak azért mert a család nagyon szereti, én inkább elhagynám. :D
2021. szept. 21. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
18/19 anonim válasza:
Én lapátolni szoktam jó hidegen. Néha eszem hozzá egy kis husit de inkább nem veszek fel semmit.
2021. szept. 22. 03:26
Hasznos számodra ez a válasz?
19/19 anonim válasza:
Főzéshez való alapanyagon kívül - összekeverem cukorral és kakaóporral, így egy kis olcsó házi csokikrém lesz, nasinak imádom!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!