Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan szoktátok fogyasztani...

Hogyan szoktátok fogyasztani a lángolt kolbászt?

Figyelt kérdés
Nemrég vásároltam ilyen terméket, de sajnos megpenészedett, és már nem mertem elkészíteni. Egyébként rántottát szerettem volna készíteni.

2021. jún. 30. 08:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak úgy simán vajaskenyérrel, paprikával, uborkával. De épp ma vettem egy szálat, az holnap lecsóba megy. Ezelőtt ha jól emlékszem rakott krumpliba tettem. Rántottához inkább szerintem a debreceni, lecsókolbász ilyesmi való, ami nem paprikás. De persze ez az én véleményem.
2021. jún. 30. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hütöben becsomagoltad müanyag foliába/zacskoba? Milyen szinü a penész rajta?
2021. jún. 30. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

hát őszintén szólva abban a papírosban maradt, amiben a boltban ideadták


a penész színe meglepő módon rózsaszín, gondolom a paprika miatt, és amikor legelőször ettem belőle pár karikát vajas kenyérrel, már akkor is hányingerem volt utána, egész nap, de végülis nem hánytam


a hűtő hűt rendesen, nem értem hogyan penészedhetett meg

2021. jún. 30. 09:55
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
Én harapni szoktam kenyérrel, néha eszem hozzá tejfölt. Jóság.
2021. jún. 30. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Kiló kenyér, liter tej, harminc deka kolbász. Idézet bëlgától.
2021. jún. 30. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Rózsaszín penész élelmiszereken nincs (növényeken, főleg gombákon fordul elő)!...még a paprikától sem.

Még a tömény porpaprikán sem rózsaszín a penész!

Kolbásznál egyébként sem mindegy, hogy a bőre, vagy a húsa penészes.

Ha a bőre, akkor azt simán le lehet törölni egy vizes ronggyal, mert az nemespenész, ami a téliszalámikon is van.

Előfordul még a füstölt, kemény házikolbászokon is, ami sokáig áll a kamrában. Teljesen ártalmatlan!


Ha neked a húsán volt valami rózsaszín elváltozás, az nem penész volt, hanem a helytelen elkészítés vagy tárolás miatt romlásnak indult és örülhetsz, hogy ennyivel megúsztad! Romlott kolbásztól lehet kapni a botulizmust, amibe el is patkolhatsz.

[link]

2021. jún. 30. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
büdös is volt a kolbász, ki kellett dobni az egész szálat
2021. jún. 30. 20:33

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!