Hogyan szoktátok fogyasztani a lángolt kolbászt?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
hát őszintén szólva abban a papírosban maradt, amiben a boltban ideadták
a penész színe meglepő módon rózsaszín, gondolom a paprika miatt, és amikor legelőször ettem belőle pár karikát vajas kenyérrel, már akkor is hányingerem volt utána, egész nap, de végülis nem hánytam
a hűtő hűt rendesen, nem értem hogyan penészedhetett meg
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Rózsaszín penész élelmiszereken nincs (növényeken, főleg gombákon fordul elő)!...még a paprikától sem.
Még a tömény porpaprikán sem rózsaszín a penész!
Kolbásznál egyébként sem mindegy, hogy a bőre, vagy a húsa penészes.
Ha a bőre, akkor azt simán le lehet törölni egy vizes ronggyal, mert az nemespenész, ami a téliszalámikon is van.
Előfordul még a füstölt, kemény házikolbászokon is, ami sokáig áll a kamrában. Teljesen ártalmatlan!
Ha neked a húsán volt valami rózsaszín elváltozás, az nem penész volt, hanem a helytelen elkészítés vagy tárolás miatt romlásnak indult és örülhetsz, hogy ennyivel megúsztad! Romlott kolbásztól lehet kapni a botulizmust, amibe el is patkolhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!