A hajdinának van ellenjavallata? Kinek nem ajánlott fogyasztani?
Ne fogyaszd:
-ha allergiás vagy rá
-ha gyomorfekélyes, gasztritiszes vagy
-cukorbetegség esetén
-krónikus vesetbetegsnél
-terhesség és szoptatás ideje alatt kis mértékben fogyaszd, hogy ne alakuljon ki se nálad, se a babánál allergiás reakció (ha férfi vagy, nyilván mindegy)
-krónikus székrekedés esetén
-ha a beleidben duzzanat van, azt a hajdina súlyosbíthatja
Próbáld ki a quinoát (kinoa).
Leírok egy saját tapasztalatot.
Egy háromtagú családról van szó.
Ugyanaz a kaja vagy adott esetben gyógynövény mindhármunkra máshogy hat.
A hajdina például korábban egyikünknek sem okozott székrekedést. Ugyanakkor nemrég egyik családtagom arról számolt be, hogy mostanában neki okozott.
Tehát ugyanarra az emberre sem mindig hat ugyanúgy.
Nálam ez pedig a kölessel volt így. Régebben székrekedést okozott, ezért nem is ettem, de idén egyszer mégis ettem és akkor meg nem volt semmi gond.
Régebben a fehér kenyérrel is így volt. Egyszer hasfogó volt, máskor nem.
Ezek miatt én azt mondanám, hogy inkább próbáld ki és figyeld meg magadon.
Tesóm például azt mondja, hogy a gyomrának a hajdina esik a legjobban. Neki is voltak emésztési problémái.
Nekem is. Csak a hajdinát és a kinoát tudom megenni. Adnék ezeknek egy esélyt a helyedben.
Mások 2 vagy 2 és félszeres mennyiségű vízben szokták főzni, én háromszoros mennyiségűben.
Próbáld ki mindenhogy.
Ha székrekedésed van, próbáld ki az aszalt szilvát is, nagyon jó. A Pennyben kapható aszalt szilva jó szokott lenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!