Hogyan szoktátok fogyasztani a mogyorókrémet?
Kanállal. Mármint azon ritka esetekben, amikor veszek.
4-es, nemcsak 1200 Ft-os van. Van olcsóbb is.
Kizárólag kanállal!
Majd megszakad a szívem amikor a gyerek kenyérre keneti 😰
"A hagyományos piemonti recept alapján, körülbelül 71,5% mogyorópépet és 19,5% csokoládét tartalmazó keverék volt."
De már régesrég nem az, mert "optimalizálták".
A címke szerint a Nutellát nem kell hűtőszekrényben tartani. Ez azért van így, mert a termékben található nagy mennyiségű cukor tartósítószerként működik a mikroorganizmusok növekedésének megakadályozásának érdekében. Pontosabban, a cukor tartósítószerként hat a termékben lévő vízben, ami meggátolja a mikroorganizmusok növekedését.[19] A hűtés a Nutellát megkeményíti, mert zsírokat tartalmaz. A mogyorófélék közel 91%-ban egyszeresen telítetlen zsírt tartalmaznak, amelyekről ismert, hogy szobahőmérsékleten folyékonyak, viszont a hűtőszekrényben megszilárdulnak.[20] Ezenkívül a Nutellában használt pálmaolaj nem igényel hűtést, mert nagy mennyiségű telített zsírt tartalmaz, és ellenáll az avasságnak. A Nutella többi komponense, például a kakaó, a sovány tejpor, a szójalecitin és a vanillin szintén nem igényel hűtést.[21] Ezért a Nutellát nem kell a hűtőszekrénybe helyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!