A főtt krumplihéjnak miért van maró utóíze?
Figyelt kérdés
Nem szeretem, hogy a krumplinak negyede és az értékes héja megy a kukába a hámozással, úgyhogy megfőztem, hogy majd megeszem de maró utóízt éreztem és inkább kidobtam. Azóta azt nyomozom, hogy ez természetes vagy valami vegyszerrel kezelt lehetett. Kipróbálom majd bio krumplival is. Kérdés, hogy a bio-nak hirdetett tényleg vegyszermentes-e?2021. jan. 5. 14:10
11/14 anonim válasza:
#10 control c control v szerintem pont ugyanazt másolja be amit kijelöltem, de biztos tévedek. és igen, a csírában is van, de feltételezem, senki nem olyan elvetemült hogy azt egye
12/14 anonim válasza:
Krumplifajtától is függ, hogy ehető-e a héja.
Engem a szomszéd lát el egész évre krumplival, vékony, világos héja van. Na abból rendszeresen, gyakorlatilag minden héten csinálok fűszeres, héjas sült burgonyát, vagy hívják steakburgonyának is, amin rajtahagyom a héját. Isteni ropogósra sül!
Különben egy jóféle, éles krumplihámozóval vékonyan lehet hámozni. Egyébként én is komposztálom a krumplihéjat, de vigyázni kell hová teszed, képes kihajtani májusban :D
13/14 anonim válasza:
Ne hipóba főzd!
Ha vízbe főzöd finom lesz
14/14 A kérdező kommentje:
A háztáji krumpli héja finom ízű! A bolti krumplinak ne egyétek meg a héját! :(
2021. márc. 1. 14:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!