Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A főtt krumplihéjnak miért...

A főtt krumplihéjnak miért van maró utóíze?

Figyelt kérdés
Nem szeretem, hogy a krumplinak negyede és az értékes héja megy a kukába a hámozással, úgyhogy megfőztem, hogy majd megeszem de maró utóízt éreztem és inkább kidobtam. Azóta azt nyomozom, hogy ez természetes vagy valami vegyszerrel kezelt lehetett. Kipróbálom majd bio krumplival is. Kérdés, hogy a bio-nak hirdetett tényleg vegyszermentes-e?

#vegyszer #krumpli #bio #krumplihéj #bugronya #burgonyahéj
2021. jan. 5. 14:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
Attól függ, kit kérdezel. Az elvakultan organic-hívőt vagy az ultra reálisan gondolkodót. Nem minden arany, amit annak mondanak, de ezzel az elvakultakat úgysem lehet meggyőzni, ellenben lehúzni igen szerintem. A krumpli héja elvileg nem kellene, hogy ilyen ízű legyen.
2021. jan. 5. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
92%

"Kérdés, hogy a bio-nak hirdetett tényleg vegyszermentes-e?"

nem. szeretik ezt terjeszteni a bio hívők,de az igazság az, hogy biotermesztésben engedélyezettek, és nagyon is használatosak a vegyszerek. az egyetlen megköztés, hogy gyártott (mesterséges) hatóanyagú szereket nem használhatnak, de pl rezet, formaldehidet igen, mivel azok a természetben is előfordulnak. azt, hogy a már felszedett krumplit kezelik-e, nem tudom, én arra tippelnék, hogy nem, mivel a krumpli olcsó, nem érné meg rákölteni a szerekre, alapból egész jól tárolható, a hőmérsékletet és a páratartalmat kell kontrollálni.

2021. jan. 5. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
78%
Ha engem kérdezel ne edd meg a krumpli héját, ugyanis az solanint tartalmaz ami egy szerves és mérgező vegyület ha jól tudom az érett krumpliban elhanyagolhatóan van jelen de az éretlen krumpli héja mérgező is lehet ettől. Akármennyire is mondják, hogy jaj nem kell kidobni, meg megpucolni, de meg kell.
2021. jan. 5. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha héjában főzöd meg és utána szeded e a héját, akkor csak 1-2 % veszteséggel kell számolni.
2021. jan. 5. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
83%
Valószínűleg a klorogénsav felelős érte.
2021. jan. 5. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos válaszaitokat!
2021. jan. 5. 15:40
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Honnan vetted ezt a zöldséget? Ahol olvastad, hallottad azt a hirforrást iktasd ki az életedböl! (Mielött a gyilkos galocát etetik meg veled!!)
2021. jan. 5. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyapámék a disznókkal etették fel a krumplihéjat.

Ha már hasznosítani akarod, akkor készíts komposztot! Azt még panelerkélyen is lehet csinálni egy vödörbe és jót tesz a növényeknek.

Az meg végképp nem értem, hogyha enni akarod a héját, akkor miért pucolod meg a krumplit?

Egyed szőröstül-bőröstül, ne lepucolva, utána külön főzögetve, mint a moslékot.

2021. jan. 5. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
80%

"ne edd meg a krumpli héját, ugyanis az solanint tartalmaz"

azt a zöld krumpli tartalmazza és tényleg mérgező. ha nem zöld a krumpli akkor nincs benne solanin. a krumpli héja pedig ehető

2021. jan. 5. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
81%
#9 nem csak a zöld krumpli héja tartalmazza, nézz utána nyugodtan. Meg ajánlomffigyelmedbe az értő olvasást is. Pluszha idézel akkor azt ird amit én irtam.
2021. jan. 5. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!