Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy vegyem rá őket az egészsé...

Hogy vegyem rá őket az egészséges ételekre?

Figyelt kérdés

Olyan problémám van évek óta, hogy a családom akikkel még együtt élek (szülők,testvérek) nem hajnaldóak a változatos,egészségesebb ételek bevezetésére. Folyamatosan csak a rántott hús, sultkrumpli, spagetti, mirelit ételek mennem körbe és körbe. Én nagyon szívesen ennék zöldségeket, tengeri állatokat stb

Egyszerűen már meguntam hogy ugyan az megy folyamatosan, de még csak azt sem engedik hogy magamnak megcsináljam a saját ételem, hiszem anyukám nem fogja annak is az árát kifizetni.

Hogyan oldhatnám meg ezt?

2020. nov. 25. 13:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
44%

Hát azért nem hinném, hogy csirkefarhátból csinálják a rántotthúst... :-D

Ha már laktató, a zöldségeket is lehet panírozni, rántani...

2020. nov. 25. 15:45
 12/16 anonim ***** válasza:
38%

11 A csirkemell akciósan 1100ft/kg multiknál. 5 szelet rántott hús kijön belőle.

A friss brokkoli mennyi is? Fél kg 600 ft? Mennyit kell abból csinálni, hogy abból mondjuk 3- 4 ember jóllakjon? Köretet is kell hozzá csinálni.

A másik meg az, hogy a rántott zöldség semmivel nem jobb/egészségesebb a rántott húsnál, ellenben sokkal drágább, kevésbé laktató. Még azt is megkockáztatom egészségtelenebb.

Értem én, hogy valaki inkább a zöldségeket szereti és nem a húst, de aki az egészséget tartja szemelőtt az nem a rántott zöldségeket emlegeti, ami egy 0 kuka étel. A zöldségeknek frissen, legkevésbé feldolgozva van értéke.

Egyébként biztos feltűnt neked is, a kérdezőnek nem a hússal van a baja, hanem azzal, hogy nem vesznek az anyjáék "luxuscikkeket". Mert a tengeri állatokat bezzeg megenné.

2020. nov. 25. 15:55
 13/16 anonim ***** válasza:
74%
299 volt a napokban, már nem is emlékszem, hogy melyik boltban vettem (lidl/aldi)
2020. nov. 25. 16:01
 14/16 anonim ***** válasza:
88%
Én nagyon szeretem a zöldségeket, de azzal mint főfogással nem könnyű jól lakni, főleg télen amikor tartalmasabbra vágyik az ember. Nagyon szeretem a rántott karfiolt, de kb 6 db nagy rózsát kell megtenném ahhoz hogy jól lakjak (körettel) és nem tölt el annyi energiával.
2020. nov. 25. 16:04
 15/16 anonim ***** válasza:
67%
13 Persze, van az olykor akciósan is. Amit írtam a többi része viszont így is érvényes.
2020. nov. 25. 16:05
 16/16 anonim ***** válasza:
76%
Akkor kölözz el megint és nincs probléma
2020. nov. 25. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!