Gyors, másnapra elkészíthető, olcsó és egészséges ételekre tudsz tippeket adni?
Akármilyen főzeléket elkészítel, az másnap könnyen melegíthető. Mellé a sülthús, a fasírozott, vagy a rántani-valót bepanírozod, percek alatt ki lehet sütni.
Tészta-féléket nem is kell előtte való napon, hiszen percek alatt megfőnek, és akár túró-tejföl, akár sajt-tejföl, vagy mákos-diós tészták.
Persze ha pl. előző nap elkészíted a darálthús-alapú feltétet, a tésztát frissen főzöd = tökéletes.
Nagyon sok mindent el tudsz készíteni úgy, hogy ne kelljen sokat pepecselni velük.
Hétvégén - vagy amikor rászánsz több idöt egy-egy napon - fözz meg gyakorlatilag bármilyen ételt, amit szerettek, de nagy (legalább 3-4-szeres) mennyiségben. Egy adagot megesztek, a többit adagokra osztva fagyaszd le. Ezeket bármikor ki tudod késöbb melegíteni, és max 15-20 perc alatt van meleg étel az asztalon.
Ha már 4-5 féle van lefagyasztva, akkortól kezdve változatosan tudod tálalni, nem kell midnig ugyanazokat enni.
Ha nagy mennyiségeket fözöl, akkor sokkal olcsóbb, mert az alapanyagok beszerzése is kevesebb egy-egy adagra számolva, az energiafelhasználás szintén. Emellett olyan ételek állnak a rendelkezésedre, amiket szeretsz és úgy elkészítve, ahogy neked tetszik.
Fozelek nem etel, mint inkabb hagyomany (meg csak nem is egeszseges). Tesztafelek valoban gyorsak, de messze allnak az egeszseges kategiriatol.
Szerintem a keleti kajak eleg gyorsan elkeszithetoek (wok) es egeszsegesek is lehetnek (attol fugg miket raksz bele).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!