Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Nagyobb az ökológiai lábnyoma...

Nagyobb az ökológiai lábnyoma annak ha rendelek főzés helyett?

Figyelt kérdés

Jelenleg rendelem az ételt hétfőtől péntekig, ez kb. 15 műanyag doboz hetente. Annak ellenére, hogy nincs lehetőségem most főzni, nagyon zavar, mert alapvetően igyekszem védeni a környezetemet.

Na most, ez minden reggel házhoz érkezik, tehát nem kell elmenni érte. Ami energia ehhez szükséges az a hűtés és a mikrózás, illetve az evőeszközök elmosogatása (mosogatógéppel), de ezek akkor is megvalósulnának ha főznék, ergo a szennyezésem továbbra is az a 15 db műanyag doboz/ hét.

Ha megfőznék, akkor valószínűleg többet kellene vásárolni járnom, az több CO2-t jelent, mivel autóval megyek. Műanyag hulladék ugyanúgy keletkezik csomagolások, dobozok formájában, igaz talán közel sem 15 db/ hét. Itthon indukciós lapon főzök, árammal sütök, megy a páraelszívó, ég a lámpa, és ezt heti 3-4x meg kellene ismételnem. Persze nem felejtem el azt sem, hogy a rendelt ételem is elkészül valahol. Hozzáteszem, ha itthon főznék, akkor a mosogatógép is kvázi 2 naponta menne, jelentős áramot és vizet felhasználva.

Nem megnyugvást keresek, tényleg nem tudok most főzni itthon. Szerintetek a fentieket figyelembe véve károsabb rendelni?

2020. okt. 6. 09:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs időd főzni, szerintem nem baj, ha rendelsz, azért óriási nagy különbség nincs a kettő között. Csak annyi, hogy jó dolog a saját főztöd enni, tudod mi van benne stb. De gondolom ha van időd, kedved, akkor úgyis szoktál néha. Én amúgy ha van időm, inkább elmegyek az étterembe a saját dobozommal (bar most a vírushelyzet miatt nem nagyon szolgálnak ki benne, de máskor igen) és így nem kell mindig megvennem a 100 forintos dobozokat. Persze ehhez kell az is, hogy közel legyél az étteremhez, szerencsére a munkahelyem környékén nagyon sok hely van, szóval rendelni kB soha nem szoktam. De ha te ezt nem teheted meg, szerintem ne legyen lelkiismeret furdalásod. Amit tudsz, tegyél meg a környezetedért, ne használj eldobható zacskókat feleslegesen stb. Inkább a nagy gyárak stb vezetőinek kéne ezen ennyit témázniuk, de őket csak a profit érdekli, nem a föld jövője. :(
2020. okt. 8. 11:34
 12/12 nandibacsi válasza:
100%

Szerintem mindeképpen nagyobb az ökológiai lábnyoma annak, aki rendeli, mintsem otthon készíti el. Ha nem hiszed, akkor szerintem olvasd el ezt a cikket, ebben nagyszerűen össze van foglalva a lényeg, amit az ökológiai lábnyom fogalmáról tudni kell:

[link]

2020. dec. 6. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!