Nagyobb az ökológiai lábnyoma annak ha rendelek főzés helyett?
Jelenleg rendelem az ételt hétfőtől péntekig, ez kb. 15 műanyag doboz hetente. Annak ellenére, hogy nincs lehetőségem most főzni, nagyon zavar, mert alapvetően igyekszem védeni a környezetemet.
Na most, ez minden reggel házhoz érkezik, tehát nem kell elmenni érte. Ami energia ehhez szükséges az a hűtés és a mikrózás, illetve az evőeszközök elmosogatása (mosogatógéppel), de ezek akkor is megvalósulnának ha főznék, ergo a szennyezésem továbbra is az a 15 db műanyag doboz/ hét.
Ha megfőznék, akkor valószínűleg többet kellene vásárolni járnom, az több CO2-t jelent, mivel autóval megyek. Műanyag hulladék ugyanúgy keletkezik csomagolások, dobozok formájában, igaz talán közel sem 15 db/ hét. Itthon indukciós lapon főzök, árammal sütök, megy a páraelszívó, ég a lámpa, és ezt heti 3-4x meg kellene ismételnem. Persze nem felejtem el azt sem, hogy a rendelt ételem is elkészül valahol. Hozzáteszem, ha itthon főznék, akkor a mosogatógép is kvázi 2 naponta menne, jelentős áramot és vizet felhasználva.
Nem megnyugvást keresek, tényleg nem tudok most főzni itthon. Szerintetek a fentieket figyelembe véve károsabb rendelni?
Szerintem mindeképpen nagyobb az ökológiai lábnyoma annak, aki rendeli, mintsem otthon készíti el. Ha nem hiszed, akkor szerintem olvasd el ezt a cikket, ebben nagyszerűen össze van foglalva a lényeg, amit az ökológiai lábnyom fogalmáról tudni kell:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!