Miért lesz kevesebb a tészta kalória tartalma főzés után? jóval kevesebb
Figyelt kérdés
2020. máj. 29. 16:11
1/1 anonim válasza:
Nem a kalóriatartalma lesz kevesebb, hanem a tömege több!
Ha 100 g nyers tésztát (350 kcal) megfözöl, lesz belöle 300 g fött tészta, amiben még mindig ugyanannyi a kalória, csak háromszor annyi a súlya, így a fött tésztából 100 g-ba csak egyharmad kalória jut.
Viszont az nem egyértelmü, mennyi is lesz pontosan a 100 g nyers tésztából, mert van, aki puhábban szereti (akkor nem 200, hanem 250-300 g vizet vesz fel), van, aki meg keményebben és csak 150 g vizet használ hozzá.
Éppen ezért nem okos dolog a fött tésztát venni figyelembe, sokkal megbízhatóbb a nyers értékkel számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!