Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Számít a csirkemell szavatossá...

Számít a csirkemell szavatossági ideje?

Figyelt kérdés

Észrevettem, hogy a csirkemellnek amit veszek mindig 3-4 nap múlva már lejár a szavatossági ideje.

Számít ez valamit, ha még a lejárat előtt beteszem a fagyasztóba?

Van 1 kg csirkemellem, 3 hete elvileg lejárt de egyből ment a fagyasztóba amikor vettem.

2020. aug. 27. 20:54
 1/4 anonim ***** válasza:
77%

Többe mondják, hogy igen, a fagyasztással megnő a felhasználhatósági idő.

Az igaz, hogy a fagyóba rakott húsok akár hónapok múlva is biztonsággal ehetők.

2020. aug. 27. 21:13
 2/4 anonim ***** válasza:
84%
Ha lefagyasztod már nem számít, hiszen nem tud tovább romlani, de 9 hónapon belül fel kell használni.
2020. aug. 27. 21:22
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Lefagyasztás után nem romlik meg a hús, viszont kiolvasztás után rövid időn belül(max 24 óra) legyen felhasználva. Továbbá még ha nagyon jól be is van csomagolva, akkor is érdemes fél éven belül felhasználni. Meg ugyan nem romlik, de az íze romolhat, ha túl sokáig tárolják.
2020. aug. 27. 21:50
 4/4 savanyújóska ***** válasza:
100%
Ami még nekem bevált, hogy ha megvétel után 48-72 órán belül fagyasztod, érdemes lemosni, és felitatni. (Lemosni az egyre több baci miatt, leitatni, mert amúgy is megviseli a fagyasztás kicsit.) Nem lesz sok különbség, de kicsit jobb dolgozni vele, és talán az íze is semlegesebb. Ha 24 órán belül fagyasztod, akkor általában mindegy, annyi idő alatt nem szokott rajta réteg képződni, ha friss.
2020. aug. 27. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!