Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szerintetek is nagyon drágák...

Szerintetek is nagyon drágák az élelmiszerek? Nektek mennyi megy el egy nap étkezésre?

Figyelt kérdés
Ha megveszem magamnak a reggelit, ebédet, vacsorát akkor simán 3000 Ft körül van a napi étkezésem 1 főre, ami szerintem nagyon sok de ennyibe kerülnek az élelmiszerek...
2020. júl. 22. 12:46
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
11%

Akinek meg "ingyen" nől a kertjében zöldség és gyümölcs, az nagyon szerencsés! Kis kárörvendő-nek tűnik a hozzászólásod, örülj neki hogy neked nem kell venned epret 1900 Ft/kilogramm áron, és ingyen nő!

Bár zöldséggel és gyümölccsel nem merül ki az étkezés, hacsak nem egy anorexiás vega vagy. Télen egyébként mit csinálsz? Akkor mi nől ott neked? Vagy ilyenkor amit egyáltalán lehet lefagyasztod, vagy befőttet készítessz?

2020. júl. 22. 17:33
 42/55 anonim ***** válasza:
39%

ma 17:31

Kissé haladunk a reális felé...

Igen. Egy zsemlébe simán mehet 4 szelet vékony szalámi. Kezd reális lenni.

2020. júl. 22. 17:37
 43/55 anonim ***** válasza:
57%

Ha megnézed, az idézett hozzászólásomat az előttem szólónak címeztem válaszul, ő pedig zöldségeket sorolt, erre reagáltam csak. Mint írtam, az egyetlen amin fennakadtam az az volt, hogy a saját egyéni körülményei alapján kijelenti, hogy nem lehetséges olcsóbban normális kaját szerezni. Leírtam, hogy lehetséges. Ennyi.

2020. júl. 22. 17:58
 44/55 anonim ***** válasza:
63%

Most nem azért, de gondolom az a 790 Ft-os Pick az 100 gramm, talán kevesebb is, vagyis 8000/kiló áron vásárolod. Ezzel szemben a nyers sertés karaj kilója 1200. Tehát vehetek 7 kiló karajt megsüthetem/megfőzhetem és ha háromszor olyan vastagra tudom csak vágni, mint a szalámit mégis ugyanannyi szeletet rakok a kenyérbe még akkor is előrébb vagyok. Arról nem is beszélve, hogy tápanyag is normálisan van benne nem csak nyesedék meg zsír.

És a TV-paprika kilója 5-600 boltban akkor is ha nem akciós jelenleg. Piacon pedig még olcsóbb. Még mindig arról van szó, hogy te nem vagy hajlandó utánajárni és energiát fektetni bele, hanem csak a hipermarket polcáról akarod leemelni a kaját és már lapátolni is be. Tudomásul kell venni, hogy ha ez az igényed akkor drágábban étkezel, mint azok akik másra akarják elszórni a pénzt.

2020. júl. 22. 18:00
 45/55 A kérdező kommentje:

Úgy látom itt is embere válogatja... Ahogy valaki 200.000 Ft-os suzukival, úgy más 20.000.000 Ft-os Bmw-vel jár.

Én tökre megértem, hogy vannak emberek akik a 70g-os téliszalámit 5 napig eszik, nekem max 1 napig elég.

Nem járok cukrászdába, egyszerűen minden nap 2-3.000 Ft-ra jön ki a kajám.

Komolyan megértem, hogy van akinek ennyi, van akinek annyi... 10-12 órában dolgozok, nincs időm kis kertet művelni, sem otthon főzni... Azért tettem fel a kérdést hátha olvasok valami praktikát amivel kicsit tudok spórolni.

2020. júl. 22. 19:28
 46/55 anonim ***** válasza:
25%

ma 19:28

Teljesen igazad van kérdező!

Én nő létemre körülbelül 3 zsemléhez megeszem azt a 80 grammos tálcás téliszalámit, és 53 kilogramm vagyok még mielőtt valaki azt feltételezi elhízott lennék.

Szóval hihetetlen hogy egyesek miket írnak. De ha ő napi 1 szelet szalámival reggel jól lakik akkor egészségére!

2020. júl. 22. 19:41
 47/55 anonim ***** válasza:
75%

Én 60 kilós nő vagyok, és reggelire sosem eszek többet egy zsemlénel. A szalámikat, felvágottakat és hasonló hústermékeket meg nem szeretem - vagy nektek elképzelhetetlen, hogy valaki nem eszik téliszalámit, pláne nem mindennap.

Leírtam valamelyik kommentemben mennyiből jön ki egy adag bolognai, arra nem is reagáltatok, gondolom, akkor be kellene ismerni, hogy főzéssel 5-600 forintból is simán megvan egy ebéd, nem kell 1200-at költeni valami műízű menüre.

De nézzünk egy másik példát a kedvetekért, ha már hús nélkül nem tudjátok elképzelni az életeteket.

1 kg csirkemell 1400 ft, 2 db kápiapaprika 250 ft, 1 kukoricakonzerv 300 ft, 10 dkg chilibab 110 ft, 40 dkg rizs 280 ft, 1 mexikói fűszerkeverék 260 ft, fej jégsaláta 300 forint, ez összesen 2900 ft. A zöldségeket lepírítod a hússal és fűszerkeverékkel, mellé megfőzöd a rizset meg felcsíkozod a salátát és voálá kijön belőle négy adag kaja.Egy adag 725 forint, ez két embernek 1500 ft ebédre.

2020. júl. 23. 07:29
 48/55 anonim ***** válasza:
84%
Arról nem beszélve, hogy amit ti itt leírtok, az konkrétan zabálás. 250 grammos bagett, meg egy egész csomag szalámi meg 2 kápiapaprika, meg mellé fetasajat meg tökömtudjamicsoda, hát a 90 kg-os férjem nem zabál be ennyit reggelire....
2020. júl. 23. 07:43
 49/55 anonim ***** válasza:
11%
Nem azt írtam, hogy negyed kilós bagettet eszek reggel hanem egy ilyen 250-300 Ft, arra válaszolva aki szerint kijön összesen 100 Forintból egy reggeli. Tündérmese.
2020. júl. 23. 11:02
 50/55 anonim ***** válasza:
69%

én pl nem főzök otthon, de a napi 3000 nekem is soknak hangzik.

Nálam kb: -reggeli: szendvics, vagy péksüti 150ft körül

-ebéd: valahol menü vagy rendelek max 1500 ft

-vacsora szendvics vagy gyümölcs, utána kis nasi: 400 ft körül

2020. júl. 23. 15:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!