Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szerintetek is nagyon drágák...

Szerintetek is nagyon drágák az élelmiszerek? Nektek mennyi megy el egy nap étkezésre?

Figyelt kérdés
Ha megveszem magamnak a reggelit, ebédet, vacsorát akkor simán 3000 Ft körül van a napi étkezésem 1 főre, ami szerintem nagyon sok de ennyibe kerülnek az élelmiszerek...
2020. júl. 22. 12:46
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem egyáltalán nem drága.

Reggeli: 0-200 ft (változó hogy mit szoktam enni, gyakran zabkását, annak van konkrét ára)

Ebéd: 500-1300 ft között (ha veszek valamit kajáldában), vagy ennél is olcsóbb ha magamnak főzök.

Vacsora: passz, általában valami szendvicsféle sok zöldséggel, vagy ebédmaradék, nem naponta veszem, de 200-300 ft-nál nem hinném hogy drágábbra jön ki

Ha mindenhol a maximummal számolok akkor 1800 ft, és akkor eléggé szórtam a pénzt, nagy adag éttermi ebéd, stb.

Sokat segít hogy vega vagyok, a hús tényleg elég drága ahogy hallom. :D

2020. júl. 22. 15:55
 32/55 anonim ***** válasza:
36%

Bp belvárosi piacon, ahová én járok: 4 db nektarin 790 Ft, két cső kukorica 600 Ft, kápia paprika 4 db 800 Ft, két kígyó uborka 600 Ft. Élesztőmentes kenyér fél kiló 580 Ft, feta sajt 30 dkg 600 Ft, 15 dkg minőségi sonka 1300 Ft. Ez már bőven több mint 1500/nap. Na most ez nálunk két főre elfogy két nap alatt, és akkor még nem ebédeltünk.

Az élelmiszerek drágák, és nem lehet kijönni minőségi ételből 1500 Ft-ból naponta.

2020. júl. 22. 16:02
 33/55 anonim ***** válasza:
30%

Nem mindenki BP belvárosában él és vásárol. Nekünk a felsorolt zöldségek nagy része "ingyen" nő a kertben, sonkát meg nem eszünk.

Csak azért, mert te sokat költesz, miért kell általánosan kijelenteni, hogy nem lehetséges máshogy megoldani? :D

2020. júl. 22. 16:05
 34/55 anonim ***** válasza:
39%

"Csak azért, mert te sokat költesz, miért kell általánosan kijelenteni, hogy nem lehetséges máshogy megoldani? :D"

Csak azért mert neked "ingyen" nő a kertben, miért kell általánosan kijelenteni, hogy az élelmiszerek nem drágák? :D

Amúg a kertben sem nő "ingyen", a belefektetett energiát, időt stb. is számold már bele, mennyit keccsölsz egy szem barackért. :D

2020. júl. 22. 16:10
 35/55 anonim ***** válasza:
42%

"Csak azért mert neked "ingyen" nő a kertben, miért kell általánosan kijelenteni, hogy az élelmiszerek nem drágák?"

Hol jelentettem ki általánosan?

"Amúg a kertben sem nő "ingyen", a belefektetett energiát, időt stb. is számold már bele, mennyit keccsölsz egy szem barackért. :D"

Nem mondod? Pont ezért raktam idézőjelbe, még mielőtt valaki ezen akadna fenn. :)

2020. júl. 22. 16:12
 36/55 anonim ***** válasza:
67%

29, hogyan kellene számolni???

Egy téliszalámi legyen 20 szelet, 500/csomag. Nekem ez elég öt napra. Akkor miért ne mondhatnám, hogy nekem a reggeli megvan 120 ft-ból? Minden napra az ötszázat kellene számolni???

2020. júl. 22. 16:18
 37/55 anonim ***** válasza:
20%

Jajj utolsó hagyjuk már, épp most jöttem a Tesc. -ból,

Egy mini francia bagett ( 50 gramm ) 49 Ft / darab.

Egy kicsit hosszabb francia bagett 130 valamennyi volt asszem. Vettem olívás stanglit is 135 Ft / darab és eléggé vékonyka, az Erzsébet kenyér 350 Ft ( 700 gramm körüli). Olívás, sokmagvas kis "bagettek" vagy párna mindegy minek nevezik 130 Ft felett, inkább 140.

"Vizes zsemle" épp nem volt már elfogyott mind, ami 20 Ft körül van.

Szendvics/császár zsemle 39 Ft / darab.

P. Téliszalámi 80 gramm tálcás csomagolás kb 10-12 szelet max 3 szemlébe elég ha normálisan eszel, 790 Ft.

1 darab nyamvadt pritamin paprika 330 Ft jön ki. A reggeli szendvicsedbe ha teszel pár szelet paprikát, tudod.

TV paprika kilója 1000 Ft felett van. Én nem tudom HOL élnek egyesek, nem is érdekel. És még mindig a reggelinél tartunk.

Ebből a "100 Forintból kijön a reggelim" mese habbal, szédíts mást vagy te 20 éve jöttél ki utoljára a házból akkor bocsi.

2020. júl. 22. 17:17
 38/55 anonim ***** válasza:
13%
Ja lemaradt, és elvileg a nagyon olcsó Tesc.-ban voltam, ami elvileg mindenki szerint is olcsó, és nem a "legdrágább sarki kisközértben" néztem az árakat, illetve nem ott vásárolok soha, én az igazat írom le. Ez a valóság.
2020. júl. 22. 17:20
 39/55 anonim ***** válasza:
31%
P.Téliszalámi 80 gramm tálcás csomagolás kb 10-12 szelet max 3 ZSEMLÉBE* (előbb elírtam bocsi) elég ha normálisan eszel, 790 Ft / tálca. Aktuális ár ma láttam. És még mindig fenntartom hogy a téliszalámi NEM "luxus" aki(k) ezt írták gondolkodjanak picit, jól is néznénk ki ha luxus lenne a szalámi a zsemlébe.
2020. júl. 22. 17:24
 40/55 anonim ***** válasza:
70%

Egy zsemle a pékségben nálunk max 25 Ft. Miért kellene negyed kilós bagett reggelire?

Nekem ebbe bőven elég 4 szelet szalámi, vagy egy kis doboz májkrém. 200 ft-na meg egy paprika vagy paradicsom is belefér.

2020. júl. 22. 17:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!