Mérgező vegyszer a szőlőcukorban?
"Köztudott, hogy bizonyos műanyagok nagyon büdösek, ontják magukból a vegyszert, károsak az egészségre. "
Ez elvileg igaz, csak ezeket nem szabad élelmiszerek csomagolására használni.
Vagy talán csak én nem tudok róla, hogy valamelyik összetevőnek természetes velejárója ez a szag? Ha mentol illata lenne a mentolt tartalmazónak, azt érteném. De ez natúr, mindössze 3 feltüntetett összetevővel:
1. szőlőcukor (dextróz) 93%
Szagtalan kell, hogy legyen.
"Fehér kristályos édes, szagtalan por." [1]
"Szilárd, szagtalan, fehér por" [2]
2. maltodextrin
Nem lehetne vegyszerszaga.
"nincs különös szag", "nincs különös illata" [3]
"Szag gyengén érzékelhető" [4]
"no odor smell" [5]
3. csomósodást gátló anyag: zsírsavak-magnéziumsói
Szagtalan kell, hogy legyen.
"MEGJELENÉSI FORMA: szagtalan fehér por, tapintásra enyhén zsíros" [6]
"Chemical Properties: soft, light white powder(s); odorless," [7]
Szerintem kizárható, hogy valamelyik összetevőnek természetes velejárója feltűnő vegyszerszag. Van köztetek szakértő, aki ezt meg tudná erősíteni, vagy cáfolni?
[1]
[2] [link]
[3]
[4] [link]
[5] [link]
[6] [link]
[7] [link]
Válasz a 2. hozzászólásra:
Előfordulhat, hogy egy élelmiszeripari cég nem tart be tökéletesen minden szabályt?
Amit éreztél az a műanyagnak a szaga amiben tárolják.
Én is találkoztam ezzel a "vegyszerszaggal" de szőlőcukornál még nem néztem. Főleg csokipapír, jégkrémes papír, csipszes zacskó meg műzliszelet csomagolás, stb... de még a túrórudinál is.
Azt nem tudom lesz-e valami baja a benne tárolt "bárminek" de szinte biztos vagyok benne hogy a csomagolóanyagnak érezted a szagát
Én tejszeletnél érzem azt a szagot. Főleg akkortájt csap meg mikor már unom a tejszeletet. :)
Én inkább szemétszaghoz hasonlítanám nem vegyszerszaghoz.
Miután kiveszem a zacskóból és szellőztetem már nincs semmi szaga és tök finom.
Válasz az 5. és 6. hozzászólásra:
Azt állítjátok, hogy a hibáért büntetés jár. Tudom, ez így megy.
De azt is állítjátok, hogy nem fordulhat elő hiba. Ezek szerint soha nem büntetnek meg egy élelmiszeripari céget sem, hiszen mindegyik hibátlan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!