Mérgező vegyszer a szőlőcukorban?
Válasz a 7. és 8. hozzászólásra:
Pontosan melyik gyártó, melyik termékeinél tapasztaltátok a szagot?
Válasz a 10. hozzászólásra:
Tehát szerinted mérgező vegyszer jelenlétére utal a szag, mert az olcsó szőlőcukroknál ez előfordulhat, ezért inkább 150 Ft-osat érdemes venni?
Szerintem a műanyagot nem ugyanaz a cég csinálja hozzá amelyik a terméket is forgalmazza.
Mint ahogyan a könyvre is rá van írva hogy melyik a kiadója, de a papírt hozzá nem a kiadó állítja elő a könyvhöz.
Ennek van egy nagy központja ahova minden márka leadja a rendeléseket és a csomagolás már készen érkezik onnan hozzájuk, ők pedig már csak becsomagolják abba a terméket.
Válasz a 13. hozzászólásra:
Tehát szerinted mérgező vegyszer jelenlétére utal a szag, de ez nem a szőlőcukor gyártó hibája, hanem a csomagoló cégé?
#7 és #13 vagyok
Nem bocsátkozom vádaskodásokba anélkül hogy bármit is tudnék az adott cégről. Én csak tapasztalatokat és tényeket mondok, de ítélkezni te fogsz...
Az is lehet hogy nem mérgező csak szimplán büdös (Mint ahogyan a pápusztai sem káros vegyszer csak szimplán büdös).
De ha kiderül hogy igaz lenne amit a #15-ben írtál akkor a gyártó és a csomagoló cég is hibás.
Válasz a 16. hozzászólásra:
Azt reméltem, hogy valaki tudja, hogy mi ez a szag, és pontos információval, forrással, tényekkel szolgál. De csak tippek, hitek, félinformációk vannak. Ezek is hasznosak, mert így könnyebben feltárhatom az ügyet. De talán érdemes lenne szakértőt bevonni. A gyártó ügyvezetője nem tudta megmagyarázni a jelenséget. Szerinted van olyan labor, ahol be tudják vizsgálni, hogy mérgező vegyszer jelenlétére utal-e a szag?
Te most tényleg feltettél egy kérdés egy random szőlőcukorról, aminek a márkáját sem tudjuk, és egy számunkra teljesen értelmezhetetlen szubjektív dologgal kapcsolatban (szag) szeretnél bizonyítékokkal alátámasztott válaszokat látatlanban? Ember, ha nem tetszik egy termék szaga, ne edd meg, dobd ki, és vegyél másikat vagy másik márkát. Esetleg küldd el a terméket a NÉBIH-nek, fogyasztóvédelemnek.
De a gyakorin szellemi maszturbálni és tudományos vitákba bocsátkozni a szőlőcukor egészséges szagáról beteg elmére vall :D
Válasz a 18. hozzászólásra:
Miért számít a szőlőcukor márkája? Leírtam az összetevők listáját. Ha valakinek van releváns gyártástechnológiai ismerete, ezek alapján szerintem hozzá tud szólni a témához.
Miért értelmezhetetlen a vegyszerszag szó? Nyilván nem kell a világ összes vegyszerét számításba venni, csak a termékkel esetlegesen érintkezőket.
Miért ne tudna erre választ adni látatlanban egy szakértő, vagy nálunk tapasztaltabb személy? Pl. ha valaki egy szőlőcukor gyárban dolgozik, a dextrózt kezelve sosem érez szagot, a maltodextrinnél viszont mindig erős vegyszerszagot észlel, akkor simán leírhatja ezt anélkül, hogy elpostáznám neki ezt a csomagot.
Nem a szag zavar, hanem a mérgezésveszély bizonytalansága. Ha nem mérgező, hanem pl. olyan ártalmatlan élelmiszeripari olajokat használnak a tabletta présgépek felületi kezelésére, aminek ilyen szaga van, az nem feltétlenül gond. Egyelőre a tudatlanságom a probléma, nem a szag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!