Miért gondolják sokan hogy a márciusban kapható piros paradicsom/paprika vagy óriás szemű eper egészséges és tele van vitaminnal?
Ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket a szín és a gyors érés miatt komoly vegyszerekkel, hormonokkal kezelik a profit és a gusztusos megjelenés érdekében.
Sokan akik megveszik azt gondolják hogy magas a tápanyag tartalma az adott zöldségeknek és gyümölcsöknek illetve ennél jobbat és egészségesebbet nem is lehetne enni. Néhány öko mami hirdeti is mit főzött belőle a közösségi oldalakon. Amikor pedig szóvá tettem hogy rosszabb mint ha nem is enne semmit, kitörölte a hozzászólásom. Ennyire buták az emberek? Aztán pedig azon agyalnak miért van ennyi beteg ember..
Nevezd nevükön a vegyszereket és a hormonokat (ez utóbbi különösen érdekes lehetne, mert akkora sületlenség)
A kérdésedre a válasz, hogy egyáltalán nem gondolják így sokan, hanem csupán te próbálod ilyen színben feltüntetni a dolgot annak érdekében, hogy utána kioktathasd a "tudatlanokat". Valójában ez a kérdés nem a zöldségekről, nem a gyümölcsökről, hanem a te egódról szól.
Az azért nem igaz, hogy rosszabb, mintha nem is enne semmit. A durva hormonos-vegyszeres kezelés is csak legenda, olyan értelemben, hogy a nyáriakat ugyanúgy kezelik vegyszerrel (különben megeszi a poloska), az érlelő etiléngázt meg én nem tekinteném olyan halálosan veszélyes hormonnak, gondolj bele, hogy a banán eleve bocsát ki magából folyamatosan ilyen gázt.
Az igaz, hogy vitamin jóval kevesebb van benne, és az íze sem olyan, mint nyáron. De pl. élelmi rost ugyanúgy van télen is a zöldségekben, és a legtöbb ember abból túl keveset fogyaszt.
Mitől van sok beteg ember - hát, szerintem a téli paradicsom nincs a fő okok között. Az elhízás, mozgáshiány, légszennyezés sokkal inkább, és magas élettartam miatt meg eleve torzul a statisztika.
Hormonok? Dehogy. Etiléngázról van szó maximum, azt pedig minden érésben lévő zöldség/gyümölcs bocsát ki valamennyire (egyes gyümölcsök jobban).
Permetszer nélkül pedig szétzabálnának mindent a gombák és a rovarok, bogarak, férgek. Ez van sajnos, nem mondom, hogy jó, de szükséges rossz.
Mi termelünk paprikát, uborkát vegyszermentesen üvegházban. Termál vizes a fűtés. Nincs semmi hormonozás vagy vegyszerezés.
Keress rá Árpád Agrár zrt, illatos friss paprika megterem bármikor. A szabadföldi termésben több a vegyszer mint az üvegháziban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!