Szerintetek is nagyon drágák az élelmiszerek? Nektek mennyi megy el egy nap étkezésre?
Ha neked ennyi megy el egy nap kajára, akkor veled van gond, túl sokat vagy túl drága cuccokat eszel.
Nekem napi 1000-1500 közt van a kaja átlagban - hetente vásárolok be, ezt visszaosztva jön ki ez az érték.
De, simán kihozod olcsóbban napi egy ezresnél. Mi 40-60k között költünk egy hónapban két főre, alsó tartomány ha nem megyünk étterembe és értelemszerűen felső ha étterem, hamburger több cukrászda is becsúszik.
Most szombaton paprika, paradicsom, szilva, egy szőlő, cukkini, kelkáposzta és majd 1,7 kiló sertéscsászár került kicsit több, mint 4k-ba. Vettem hozzá még egy csomag bulgurt és a hús feléből a többivel megvolt 6 adag kaja, szóval max 500/étkezésre kijött az ebéd úgy, hogy volt gyümölcs és nem a legolcsóbb csirke volt a hús sem.
Aki azt hiszi nem olcsóbb otthon főzni az még sose csinálta.
Érdekes téma! Áruld már el nekem, reggelit, ebédet, vacsorát, mondjuk 1 főre hogyan hozod ki napi 3000 forint alatt? Mit eszel?! Most már komolyan kíváncsi vagyok! Írd már le légyszíves!
Amikor például egy tálca téliszalámi 80 gramm körül 799 Forint volt legutóbb az egyik hipermarketekben, a császár zsemle darabja 40 forinttól egészen 80 forintig van, stb... És akkor ez csak mondjuk egy sima reggeli! Ezzel kezdődik. Hol az ebéd? A vacsora?
NEM menüzök, hanem fözök - méghozzá nyers, friss alapanyagokból nem félkész cuccokbó - , és így jóval olcsóbbra jövök ki.
Persze ha te menüzöl meg rendelsz, akkor ne csodálkozz, hogy drága, elvégre nem csak a kaját fizeted, hanem az elkészítést, meg az ott dolgozók bérét, stb is.
Akik 1500 Forintból / fő / nap
Reggelizek, ebédelnek, vacsoráznak arra Nagyon kíváncsi vagyok mit ehetnek egyáltalán hogy oldják meg ?!
6-os: a téliszalámi meg a császárzsömle kifejezetten a drága kategória!
Nem kell téliszalámi, böven megteszi a többi, nem márkás is, ami tizedébe sem kerül, emellett elég egy vagykét szelet egy étkezésre, nem ezzel kell jóllakni.
Császárzsömle helyett meg jó a kenyér is, ami szintén jóval kedvezöbb áru.
Ha valaki luxuscikkeket vesz, az ne csodálkozzon, ha nem tud kedvezöen gazdálkodni.
Ahogy a 4-es írta, okosan kell bevásárolni, és otthon fözni, akkor nem lesz napi 3000 kajaköltséged
8!
Gondolom úgy, hogy nem naponta vásárol be, hanem hetente/havonta. Napokra leosztva kijöhet olcsón
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!