Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szerintetek is nagyon drágák...

Szerintetek is nagyon drágák az élelmiszerek? Nektek mennyi megy el egy nap étkezésre?

Figyelt kérdés
Ha megveszem magamnak a reggelit, ebédet, vacsorát akkor simán 3000 Ft körül van a napi étkezésem 1 főre, ami szerintem nagyon sok de ennyibe kerülnek az élelmiszerek...
2020. júl. 22. 12:46
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
26%

Hát nem tudom mióta "luxuscikk" a téliszalámi, ez ilyen alap dolog. 2 szelet szalámi neked elég reggelihez? Erre csak azt tudom írni mindenki más persze. Azért én 4 szeletet minimum teszek egy zsemlébe mivel eléggé vékony amúgy is. A parizeresek sem olcsók, sőt a sonka kimondottan drága lett mindegy melyiket nézem. És most a reggelinél tartunk, nem beszéltem ebédről.

Szóval aki azt állítja napi 1500 forintból mindent megold az vagy félrebeszél vagy alultáplált, ha fáj az igazság ha nem. Képtelenség.

2020. júl. 22. 14:38
 12/55 anonim ***** válasza:
62%

Reggelire általában 1 zsömle/két szelet kenyér, egy szelet szalámiféle, meg paradicsom, paprika, uborka (zsömle 50 ft, szalámi 50 ft - összesen 100 ft

Ebédre ma pl gombakrémleves volt (200 g gomba/250 ft, 1 dl tejföl/80 ft - ez két személyre, fejenként kb 170 ft), negyed kiló spagetti/250 ft, negyed kg spenót/ 700Ft - összesen 950, adagonként 425 Ft) - ez szintén két személyes adag

Vacsorára valami saláta , ma pl görög - lesz, ami szintén nem drága

2020. júl. 22. 14:40
 13/55 anonim ***** válasza:
81%

Reggelire általában müzlit eszek aminek nagyjából 1200/kg az ára, mondjuk azt hogy ebből megeszek 100 grammot, bár inkább kevesebbet és 2-3 deci tejet. Ez mondjuk 200 forint és akkor már drága volt a tej. Vagy eszek zabkását gyümölccsel, akkor akár 300 forint is lehet a reggeli bogyós gyümölcsnél, de inkább egy barackot vagy banánt szoktam enni hozzá.

Ebédre írtam példát a sült császárral, de egy tejszínes csirkés tésztánál 1 kiló csirkemell 1400, többi alapanyag még 600 forint összesen és megint 2k-ból minimum 5 adag, de inkább több kijön, ami 400 forint. Alapvetően maximum 200 grammnyi húst, de inkább 100-150 grammnyit eszek egy étkezésre, ami ha 2k/kg-mal számolunk is maximum 400 és akkor már a legnagyobb mennyiségű drága húsról van szó. Te 1000+ forintért kapsz kifőzdénél maximum 150 gramm hússal ételt.

Vacsorára eszek saját készítésű májkrémet, ami megint csirkemájnak 600 Ft körül van kilója, fél kilóhoz teszek 3-4 főtt tojást (150 Ft), tejfölt (mondjuk 100 Ft és akkor már nagyon tejfölös) meg fűszereket (50 Ft és akkor már valami személyesen a pápa által leszedett borsról van szó) ez a maximum ezer Ft-nyi májkrém kettőnknek 4-5 napra is simán kitart. A kenyeret magamnak sütöm, hetente 700 grammnyi lisztet használok hozzá, tehát legyen 500 Ft az egész és akkor már az ebéd energiaigénye is bele van kalkulálva. Ez egy főre és egy vacsorára leosztva 150 Ft és abba még a paradicsom, paprika uborka vagy retek is belefér.

Tehát 1000 Ft-ból egy teljes napot ki lehet hozni és még áldozatot sem kell hozni, annyi, hogy nem marhahús lett használva, idényzöldséget, idénygyümölcsöt kell venni és nem, nem szükséges 3000 Kcal-t fogyasztani. Felnőtt férfi vagyok 180 centi és 75 kg. Messze vagyok a sovány kategóriától és mégis elég ennyi étel heti három edzés mellett.

2020. júl. 22. 14:41
 14/55 anonim ***** válasza:
23%

"Luxuscikk" mondjuk egy tonhalsaláta, kaviár, lazac, reggelire vagy vacsorára az én nézetemben nem pedig a téliszalámi! De az csak egy példa volt. Irhattam volna hogy például a rendes virsli kilója is már 1000 Ft felett van, reggelire mondjuk ezt is lehet enni vagy vacsorára. Frankfurti virsli 1800 Ft / csomag.

6-700 Forintért vannak ezek az újonnan elnevezett "Baromfi rudacskák". Szóval.... 1500 Forintból / nap.nemigen lehet kijönni. Mindegy mit mondunk.

2020. júl. 22. 14:43
 15/55 A kérdező kommentje:
Én mint munkás ember azt mondom, hogy az 1db zsemle, mellé 1-2 szelet felvágottal éhen halnék, pedig 65 kg vagyok csak. A reggeli nekem 3 zsemle, mellé 10dkg felvágott, valami paprika vagy paradicsom, vaj, sajt... Ebédre menüzök ami olyan 800Ft-1200Ft-ig mozog, és akkor vissza van még nekem egy uzsonna és a vacsora... Egyszerűen 1500 Ft-ból csak úgy tudom megoldani az étkezésem, ha alig eszek, vagy tényleg a legolcsóbb kétes minőségű termékeket veszem.
2020. júl. 22. 14:51
 16/55 anonim ***** válasza:
29%

Bogyós gyümölcsök?!

Direkt figyelem egy hónapja szinte mindegyik hipermarketben kitartóan 499 Ft és 599 Ft között mozog egy 125 grammos tálcás málna, ribizli, szeder.

Nézzétek meg ha nem hiszitek el.

2020. júl. 22. 14:55
 17/55 anonim ***** válasza:
31%

Mondjuk ezek mellé egy zacskó "instant zabkása" tényleg 200 Ft.

De 125 grammos tálcás málna, áfonya, ribizli, vagy szeder nem megy 600 Forint alá. Direkt nézem egy hónapja. Szóval ez itt már meg is bukott amit írtál.

2020. júl. 22. 14:57
 18/55 anonim ***** válasza:
80%

Vagy harmadik opcióként magadnak főzöl. Nem is értem, hogy merül fel, hogy nem olcsóbb magadnak megcsinálni a dolgokat, mint kifizetni az étel árát annak a cégnek, aki ebből a pénzből, üzlethelyiséget, raktárat bérel, kismillió jogszabálynak felelteti meg a konyháját, szoftveresen felügyeli az alapanyagait, logisztikáját, fizeti a személyzetet, a rezsit, belekalkulálja azt a minimum 10%-nyi mennyiséget, amit nem tud a nap végére eladni stb. és profitot termel. És még ha csak kifőzdét veszünk és a szoftvereket, a logisztikai költségek felét levesszük akkor is egyértelmű, hogy a fizetett összegnek a 20-30%-a az alapanyagköltség.

Lehet mondani, hogy nincs kedved/időd/türelmed főzni, esetleg nem értesz hozzá és úgyis ki kellene csak dobni. És nincs is ezzel gond, nyilván ha belefér és nem opció a főzés akkor vedd a feldolgozott termékeket a boltban. Csak ne állítsuk már, hogy mert megeszek egy csomag virslit vacsorára, senki nem tud kijönni olcsón az étkezésből.

2020. júl. 22. 14:57
 19/55 anonim ***** válasza:
34%
A zabkása és a bogyós gyümölcsök válaszra írtam.
2020. júl. 22. 14:58
 20/55 anonim ***** válasza:
75%

Inkább te buktál meg, hogy zabkásánál az instant zabkása jut eszedbe. Zabkása alatt zabpelyhet értek, amit beleraksz egy edénybe, tejet öntesz rá és berakod a hűtőbe/ tejet öntesz rá és főzöd 10 percig. Ez a lényeg, hogy a főzés alatt azt érted, hogy megvesszük a bolti készterméket duplaáron. Nem, alapanyagot veszel, az alapanyag nem az instant zabkása, virsli és hasonló. De még a májkrém, tepertőkrém sem.

Egyébként a teleki téri piacon 1700 kilója az áfonyának és nem eszek meg egy étkezésre 100 gramm áfonyát.

2020. júl. 22. 15:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!