Az önkiszolgáló kasszák mérlegén miért kell rajta hagyni az árut fizetésig, és nem lehet elkezdeni elpakolni? Ha lecsippantottad, az már nem mindegy neki, hol van?
Ez azért van, mert az önkiszolgáló kasszáknak csak a járulékos haszna az, hogy kirúghatnak pár pénztárost, az igazi cél az, hogy ŐRÜLETBE KERGESSÉK A VÁSÁRLÓT!
Ezt főleg a Spar űzi profi szinten, ott még külön le is kell méricskélned előre mindent, lehetetlen mérlegeken, amin sokszor nem is szerepel az áru, amit vennél. Aztán a kassza állandóan kitalál valamit, amivel idegesíthet, és mindennek a tetejébe, amikor végre fizettél és pakolnál el, ötmásodpercenként lecsesz, hogy mért nem pakoltál már el. Szörnyű!
#12-nek:
Ebben igazad van. A lakóhelyem szerinti SPAR-ban már minden dolgozó ismer, és ha megszólítom valamelyiket valamiért, már félve néznek hogy mi a baj már megint?!
Figyelj a gépre, mert ha több aprót adsz neki egyszerre hogy számolgasson, akkor hajlamos az 50-est 10-esnek számolni! A visszajárót is számold meg, bevásárlás után pedig nézd át a blokkot, hogy annyit fizettél -e, amennyi ki volt írva! De erre már lehúzáskor is tudsz figyelni. Nálam minden harmadik-negyedik vásárlásomnál, fennakadás van. Valahogy mindig próbálnak átbaxni.
Ha úgy mész be, hogy mindig arra figyelsz hogy át ne baxxanak bármivel is, akkor úgy jársz mint én. Hetente legalább egyszer dumcsizok a boltvezetővel vagy a helyettessel. Bár az utóbbi időben már nem jön ki, csak a kártyáját küldi ki hogy az eladó sztornózni tudjon. 🤣
Én jól szórakozom. Folyamatos sikerélményt ad.
Kérdezőnek:
Nem azért nem engedik a SPAR-okban hogy levedd az árut a mérlegről, mert trükközhetnél a súlyokkal.
Azért nem engedik, mert ha az egyik felpakol a mérlegre, a másik pedig a mérlegről a szatyorba, akkor semmi akadálya nem lennek annak, hogy néhány dolgot lehúzás nélkül átadjon az elpakolónak.
#9, nem, hiszen 1 db mérleged van, csak az összsúlyt tudja mérni a csomagolófelületen. Azt tudja a gép, hogy mekkora a súlya annak, amit épp leolvastál, és azt is, hogy összesen az eddigieknek mennyi. Nade honnan tudná azt, hogy ha a társad párat elpakolt, akkor mennyi kéne legyen az összsúly?
Amit a 10-es ír, hogy az elején felteszed a szatyrod és kitárázod, az praktikus lenne.
#16, mert így ellenőrzi, hogy tényleg azt raktad a csomagolófelületre, amit lehúztál. Pl. veszel 1 kg kenyeret meg 20 dkg párizsit. Előbb lehúzod a párizsit, a gép tudja hogy 20 dkg, csomagolófelületen megjelent a 20 dkg, gép megnyugszik. Lehúzod a kenyeret, akkor a gép +1 kg-ot vár. De ha a haverod lont akkor rakja el a párizsit, amikor te leteszed a kenyeret, akkor nyilván azt hiszi hogy csaltál a kenyérrel mert 1,2 kg-ot várt összesen, de csak 1 kg jelent meg a mérlegén. Azt nem tudja a gép eldönteni, hogy azért-e mert el lett rakva a párizsi vagy azért mert átragasztottad a kenyér vonalkódját egy másik termékre.
Nyilván ebben az egyszerű esetben még kitalálhatná a gép hogy mi történt, de ha valaki egy fél vagonnyi cuccal jön, ott már túl sok a variációs lehetőség.
A minap a Lidlben kaptam majdnem agyvérzést egy ilyen mérleges szar miatt. Ezúttal a szokásos mennyiség harmadát-felét vettem csak, de így is dugig volt a mérleg már a kasszázás utolsó negyedében, és folyamatosan csipogott, hogy nem jó a súly. Már mikor fizettem volna, akkor is a dolgozónak ötször le kellett húznia a kütyüjét, hogy egyáltalán fizetni hagyjon.
AGYBAJ AZ EGÉSZ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!