Itt egy felmérés arról, hogy a magyarok hogyan értékelik az önkiszolgáló kasszákat. Egyet lehet érteni azzal, hogy az előnyei mellett vannak hátrányai is?
Szerintem jó lenne, de amikor én használtam, az alábbiakkal szembesültem:
- Kényelmetlen nagyobb vásárlásoknál (nagyobb bevásárlások esetén nehézkes és időigényes lehet az önkiszolgáló kasszák használata, minthogy nem pakolhatod el amíg ki nem fizetted, addig rajta kell hagyni, sok cucc esetén ez tényleg problémás)
- Technikai problémák (az eszközök működése során problémák léphetnek fel, pl. nem olvassa a vonalkódot, ami lassíthatja a vásárlási folyamatot)
- Probléma kedvezmények érvényesítése során (nem tudom beváltani a fizetési kedvezményeket nyújtó kuponjaimat, meg a Repont-os bizonylatot sem).
Ti hogy gondoljátok, inkább előnyös vagy hátrányos?
A linket és az itteni válaszokat még nem olvastam, így válaszolok.
Mostanában nekem is többször jutott ez a téma eszembe, mert itt a környéken van több bolt is (egy Spar és egy kis Tesco), ahol néha az agyamra tudnak menni az állandó fennakadások az önkiszolgáló kasszák miatt.
Nekem nincs vele bajom, szerintem néha előnyös tud lenni, de semmiképpen ne csak ez legyen, azért 1-2 kasszának mindig kéne emellett is nyitva lennie. Az itteni Spar-ban ez ritkán fordul elő, maximum ha már a bejáratnál áll a sor, akkor hívnak valakit, amúgy nem... Akkor jó, ha az ember csak épp pár dologért ugrott be, de ha már telepakoltam a bevásárlókocsit vagy nagybevásárlásra mentem, akkor nem jó. Főleg azért is, amit említesz az 1. pontban, amiből nekem is elegem van és eleinte párszor megszívtam vele, hogy amíg nem fizettem ki és nem jött ki a blokk, el sem kezdhetem elpakolni a termékeket, míg a normál kasszánál már tudok aközben is pakolni, míg az eladó lehúzza a termékeket.
A technikai problémákat is tapasztaltam, nem egyszer fordult elő, hogy kint volt több önkiszolgáló kassza is, de a fele kb. nem működött, vagy le volt zárva.
Ha sokan vannak, sokszor lassú, mert sokan vannak, főleg idős emberek, akik nem tudják ezeket a kasszákat magabiztosan használni, ha sok pékárut, zöldséget vásároltak, nem találják a kódját (Spar-ban eleve le kell mérni és ott a vonalkód, de pl. Lidlben nem és Tescoban sem), oda kell hívni valakit, olyat is láttam, hogy az ott dolgozó éppen nem volt ott, és perceket kellett várnia valakinek a kasszánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!