Megtehetik boltban, hogy vevőt az önkiszolgáló kasszától átirányítanak hagyományos kasszához, ha nagyon lassú és sokan vannak?
Csak nem Budapest a helyszín? Mert egy hasonló jelenség történik itt is, csak a kis tescóban. Ráadásul mindig valamit babrál a géppel is, ami után persze nem működik.
Amúgy hallottam már több helyről is ezt a dolgot.
Amikor az áruházak elkezdték nyomatni az önkiszolgáló kasszákat, akkor vállalták azt is, hogy nem mindenki egy gyakorlott pénztáros sebességével fogja lehúzigálni a termékeit. És azt is, hogy nem siet mindenki :)
Mint ahogy az "all you can eat" helyeken sem lehet mit kezdeni a nagyevő emberekkel, hiába esznek meg annyit, mint 3 másik. Benne van a pakliban, hogy pl. átlag 10 emberre, akiken nyernek az árképzéssel, jut egy 11., akin buknak...
Ráadásul a hagyományos pénztárnál is nekiállhat minden egyes terméket összehasonlítani az újsággal, szóval ott is feltarthatja a sort, ha ilyen kis alapos (vagyis bolond 🙃).
Szerintem pedig pont jól teszi mindenki, aki lassú, hogy nem a hagyományos kasszánál vásárol, hanem az önkiszolgálóban. Én pont azoknál a boltoknál választom, ahol nem lehet kivinni a kosarat (Lidlben meg ilyenekben simán visszacseszem az összes terméket a kosárba, és utána azon a pakoló izén szépen elpakolom, de pl. Intersparban, Tescoban ott malmozik a kasszás, meg a következő vevő, míg pakolok, és rohadt kellemetlen).
És tapasztalatom szerint az önkiszolgáló a Spart kivéve mindenhol gyorsabb. Lehet, van egy ember, akinek segíteni kell, és közben egy másik ember vár négy percet, hogy leokézzák az üveg borát, mert segít a kasszás annak az egynek, de közben sok új kassza üresedik. Míg, ha beállsz egy élő kasszáshoz egy sorba, ő egyszerre egy emberrel tud foglalkozni, és ha pont előtted van a lassú, körülményes vásárló, akkor baszhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!