Akik jól keresnek, már ti is megnézitek mi mennyibe kerül?
Eddig sosem kellett az élelmiszerboltokban az árat figyelnem, nem érdekelt, nem ezen spóroltunk.
Most viszont már meg kell néznem, hogy megveszem a 250 g epret 700 Ft-ért, vagy sem, mert mi is érezzük a pénztárcánkban ezt az őrületes drágulást.
Akik szintén jobban keresnek az átlagnál, ti is figyelitek már az árakat, van amit inkább nem vesztek meg?
És aki minimálbért keres, hogy az istenbe tud megélni? ☹️
Nem az utolsóra írtam, nyilván a kétszeres árú tusfürdő, persze, nem veszem meg ami elszállottan drága. De ha a rizs 300, a bulgur meg 200, akkor két rizs helyett egy rizst meg egy bulgurt venni szerintem elenyésző.
Árak természetesen csak kitaláltak.
Természetesen megnézem, ahogy eddig is mindig tettem, pedig kettőnknek megvan a fix 600 nettó.
Csak néhány példa:
Az eper kitelepülő standon 3500 Ft/kg volt, az egy utcával arrébb levő zöldségesnél 1600 és kifogástalanul friss és édes volt.
A hentesünknél minden hús 20-25%-al olcsóbb, mint a multiknál és totál friss, kifogástalan.
Az áprilisi vásárlásaink után, hó végén, merő kíváncsiságból vettem a fáradságot és összeszámoltam, hogy odafigyeléssel esetünkben mennyit spóroltunk. Ez nálunk több mint 30 ezer Ft pluszt jelentett, pedig magas színvonalon, minőségi módon étkezünk.
Ha CSAK EZT a differenciát minden hónapban félretennénk, amit összevissza vásárlásoknál kidobálunk az ablakon, karácsonyra 300-400 ezer Ft lenne, csak ebből.
Mi rosszul kerestünk, mikor összeköltöztünk, mindennek az árát néztük akkoriban. Kilós tescós párizsi, szárnyasrudacska, mert az a legolcsóbb, osszuk be a hónapra. Aztán ahogy haladtunk kicsit, elkezdtük kevésbé nézni az árakat. Szegény családból vagyunk mindketten, szóval nem mondom, hogy egyáltalán nem néztük, (meg annyival többet nem is keresünk), de ha megkívánom, már megveszem a drága sonkát, kolbászt, és válogatok az alapján, hogy a finom virslit veszem meg, nem a gagyi rudacskát.
De most az elmúlt hónapokban... úgy érzem magam, mint 5-6 évvel ezelőtt. Számolni kell, mi megy a kosárba, és igenis van, amit visszateszek a polcra. Még újra eljuthatunk a tescós párizsiig is. Pedig a fizetésem több mint a duplája, mint akkoriban...
Borzasztóan gáz ez a helyzet.
"Szerintem ezek a fillérbszások semmit nem érnek, havi szinten párezer forintot spórolsz meg vele."
Jahh. Ha odafigyelek, van hogy 250 ezerből kijön a kaja kettőnkre, ha meg nem, akkor 320 ezer. Tényleg totál mindegy :D
"Aki nézegeti, az mégsem keres annyira jól, mint gondolta."
Tipikus szegényember gondolkodás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!