Pékségben mi volt ez reggel? Nem engedtek bankkártyával fizetni?
De addig lehet sztornózni amíg nem nyomta le a Készpént-Bankkártya gombot (azaz nem véglegesítette) a dolgot le, utána már nincs...................
A sztornó gomb akkor van, ha még nem nyomta le véglegesre, addig valóban.
Ebben igazad van. Akkor ne nyomkodja alapból a készpénzt.
Egyébként nem értettem meg soha az ilyen eladókat/pénztárosokat. Onnantól kezdve, ha elfogad többfajta fizetési módot, nincs "alapértelmezett", se nem alap a kártya, se nem a készpénz. Számlaadást vagy köteles egyedül előre jelezni.
Amúgy én arra jöttem rá, hogy az ilyen típusú pénztáros egyszerűen nem ismeri a részösszeg billentyűt, ezért a készpénz nyugtazár gombot használják arra, hogy megnézzék a végösszeget. És valamiért azonnal, reflexből a kp-t ütik, még akkor is, ha látványosan tartod a kártyát/telót/okosórát. Amúgy ha én lennék pénztáros, egészen addig nem zárnám le a nyugtát fizetési módtól függetlenül, amíg a kp nincs a kezemben vagy a POS terminál a kártyás tranzakció nem teljesült. ?Mert ugye simán lehet, hogy kevesebb készpénz van a vevőnél mint a vásárlás összege, vagy technikai hiba miatt nem teljesül a kártyás vásárlás vagy itt is kevesebb a fedezet. Éppen ezért, ha csak a részösszegig van beütve a dolog, akkor csak nyugtamegszakítást kell csinálni, ami lényegesen egyszerűbb, mint egy sztornó.
Egyébként én is jártam így, hogy esélyem sem volt mondani, hogy "Kártyával fizetnék", mert már rég beütötte a kp-t. Volt olyan, hogy nem nagyon akart sztornózni, mert neki ahhoz segítség kell, várjak vagy 15-20 percet, de fogtam, és inkább eljöttem. Ugyanez a kiscsaj eljátszotta ebben a boltban mégegyszer, azóta oda be nem tettem a lábam. De pozitív példa is van, hogy tanultak ebből, és már nem zárják le a nyugtát egyből.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!