Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Pékségben mi volt ez reggel?...

Pékségben mi volt ez reggel? Nem engedtek bankkártyával fizetni?

Figyelt kérdés
kértem fél kg kenyeret és mondtam hogy kártyával fizetnék. Közölte az eladó csaj hogy már beütötte. Néztem rá nagy szemekkel, majd mondta hogy már készpénzesnek ütötte be rögtön, nem tudok készpénzzel fizetni. Kérdeztem hogy most mi lesz, sehogy sem lehet megoldani, mondta hogy nem, készpénzzel kell fizetnem, oldjam meg. Ilyen tényleg van. Még sosem találkoztam ilyennel. Sőt olyan is volt hogy készpénzzel fizettem volna, majd mondtam hogy kártyával fizetnék.
2022. febr. 22. 12:27
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
46%
Amúgy sima kis kasszán szerintem ha már leütötte, hogy bankkártyás vagy készpénzes kassza kinyílik stb onnan már sztornózni nem lehet.. Azt csak azokkal a kijelzős Penny típusú kasszákkal lehet sztem.
2022. febr. 23. 11:50
 22/27 anonim ***** válasza:
75%
Minden kasszán van sztornó gomb.
2022. febr. 23. 12:24
 23/27 anonim ***** válasza:
49%
És ha rosszat ütött be akkor mi van?
2022. febr. 23. 12:24
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

De addig lehet sztornózni amíg nem nyomta le a Készpént-Bankkártya gombot (azaz nem véglegesítette) a dolgot le, utána már nincs...................

A sztornó gomb akkor van, ha még nem nyomta le véglegesre, addig valóban.

2022. febr. 23. 12:26
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Ebben igazad van. Akkor ne nyomkodja alapból a készpénzt.

2022. febr. 23. 13:00
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát én tudom, mi sem nyomtuk, régen dolgoztam kisboltban, ha meg véletlenül lenyomtuk akkor nem a vásárlót maceráltuk hanem kijavítottuk vagy úgy maradt..
2022. febr. 23. 13:10
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként nem értettem meg soha az ilyen eladókat/pénztárosokat. Onnantól kezdve, ha elfogad többfajta fizetési módot, nincs "alapértelmezett", se nem alap a kártya, se nem a készpénz. Számlaadást vagy köteles egyedül előre jelezni.

Amúgy én arra jöttem rá, hogy az ilyen típusú pénztáros egyszerűen nem ismeri a részösszeg billentyűt, ezért a készpénz nyugtazár gombot használják arra, hogy megnézzék a végösszeget. És valamiért azonnal, reflexből a kp-t ütik, még akkor is, ha látványosan tartod a kártyát/telót/okosórát. Amúgy ha én lennék pénztáros, egészen addig nem zárnám le a nyugtát fizetési módtól függetlenül, amíg a kp nincs a kezemben vagy a POS terminál a kártyás tranzakció nem teljesült. ?Mert ugye simán lehet, hogy kevesebb készpénz van a vevőnél mint a vásárlás összege, vagy technikai hiba miatt nem teljesül a kártyás vásárlás vagy itt is kevesebb a fedezet. Éppen ezért, ha csak a részösszegig van beütve a dolog, akkor csak nyugtamegszakítást kell csinálni, ami lényegesen egyszerűbb, mint egy sztornó.

Egyébként én is jártam így, hogy esélyem sem volt mondani, hogy "Kártyával fizetnék", mert már rég beütötte a kp-t. Volt olyan, hogy nem nagyon akart sztornózni, mert neki ahhoz segítség kell, várjak vagy 15-20 percet, de fogtam, és inkább eljöttem. Ugyanez a kiscsaj eljátszotta ebben a boltban mégegyszer, azóta oda be nem tettem a lábam. De pozitív példa is van, hogy tanultak ebből, és már nem zárják le a nyugtát egyből.

2022. febr. 25. 08:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!