Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Pékségben mi volt ez reggel?...

Pékségben mi volt ez reggel? Nem engedtek bankkártyával fizetni?

Figyelt kérdés
kértem fél kg kenyeret és mondtam hogy kártyával fizetnék. Közölte az eladó csaj hogy már beütötte. Néztem rá nagy szemekkel, majd mondta hogy már készpénzesnek ütötte be rögtön, nem tudok készpénzzel fizetni. Kérdeztem hogy most mi lesz, sehogy sem lehet megoldani, mondta hogy nem, készpénzzel kell fizetnem, oldjam meg. Ilyen tényleg van. Még sosem találkoztam ilyennel. Sőt olyan is volt hogy készpénzzel fizettem volna, majd mondtam hogy kártyával fizetnék.
2022. febr. 22. 12:27
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
86%

Az eladónak nem volt kedve - esetleg nem is tudott - sztornózni.

Mi lett a vége, hogy oldottátok meg?

2022. febr. 22. 17:48
 12/27 anonim ***** válasza:
57%
#8: Dehogy nincs, nálunk is ki van írva jópár helyen. Főleg kisebb helyeken, ahol jellemzően kp-vel fizetnek.
2022. febr. 22. 18:05
 13/27 anonim ***** válasza:
65%
#12: Mondom nincs. Áfás számla igényt kell előre jelezni, kártyás fizetést nem.
2022. febr. 22. 18:23
 14/27 anonim ***** válasza:
57%
#13: Mondom van. Ha nagyon-nagyon szépen megkérsz holnap akár fotózhatok is neked.
2022. febr. 22. 18:38
 15/27 anonim ***** válasza:
81%

#8: De igen, van. Kisebb boltokban, az ELŐRE szót még alá is húzzák kétszer. Volt, hogy nem figyeltem, és későn közöltem, hogy kártya lesz, a boltos néni elég rosszkedvű lett, majdnem otthagytam a francba.

Amúgy lehet, hogy a kérdezőt nem csak a sztornózás végett nem engedték kártyázni, hanem valamiért több boltban is kiakadnak az eladók, ha pár százas tételt kártyával akar az ember kifizetni. Ennek rögtön utánanéztem, és nem köthetnének bele a bankkártyás fizetésbe akkor sem, ha csak egy kiflit veszel.

"Az OTP példaként említette, hogy ha valaki bankkártyával akar kifizetni egy húszforintos zacskót egy online kasszával rendelkező kereskedőnél, akkor a boltos nem mondhat nemet. Ha mégis, a vásárló a kereskedőnél, valamint a bankkártyáját kibocsátó banknál tehet panaszt. A Budapest Bank arra is felhívta a figyelmet, hogy a vásárló fogyasztóvédelmi panasszal élhet, valamint a kártyaelfogadási szolgáltatást biztosító szolgáltató részére is jelezheti a problémát."

2022. febr. 22. 19:23
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én egy nagybevásárlásnál jártam így (sok tételem volt), hogy a pénztáros nő véletlenül kp-s fizetést adott meg kártyás helyett, viszont nálam nem volt készpénz: utána hosszú percekig (tízig legalább) tartott a sztornózás, már én égtem, mert rengetegen voltak mögöttem, másik kassza meg nem volt. De nem hibáztattam a kasszást, biztos fáradt volt szegény, azért lőtte félre.

Tehát nem mondta (nem is mondhatja nyilván) azt, hogy sajna vagy készpénz, vagy semmi. Ott is hagytam volna neki mindent egy rakáson, egy "ide se jövök többet" ígérettel.

2022. febr. 22. 19:52
 17/27 anonim ***** válasza:
74%
Mondd neki legközelebb, hogy a NAV-nál dolgozol. Hátha akkor sikerül megtalálnia a sztornó gombot.
2022. febr. 22. 22:28
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Igazabol ez ugy van hogy semmilyen jogszabaly nem irja elo hogy muszaj engedni a kartyaval fizetest. Tehat jogszabaly nem tiltja azt hogy min arhoz kossek a kartyaval fizetest.

Azonban a tarsasagok,bankok akik a pos terminalt adjak, a szerzodesben vilagosan leirjak hogy nem lehet megtiltani a kartyas fizetest meg 10ftnal sem, mert az szerzodesszegesnek minosul aminek anyagi vonzata van.

2022. febr. 23. 11:38
 19/27 anonim ***** válasza:
83%

"Igazabol ez ugy van hogy semmilyen jogszabaly nem irja elo hogy muszaj engedni a kartyaval fizetest"

Dehogynem. Tavaly év elejétől mindenhol kötelező. Illetve nem feltétlenül a kártya, mert ki lehet váltani utalással is. Ami viszont nem túl életszerű egy kisboltban.

2022. febr. 23. 11:45
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

A kasszán van készpénzes és bankkártyás gomb, nap végén más más cetlit ad ki a kasszazáráshoz, ahhoz egyezni kell a készpénzesnek a készpénzzel, a bankkártyás beütésnek a bankkártya terminál által kiadott szalaggal. Ha eltér kicsit gáz, bár nem tragédia. Ezért ha kasszázol meg kell mindig várni mivel fizetnek, néha reflexből én is leütöttem előbb készpénzessel, aztán adták a kártyát, de mi ilyenkor nem variáltunk csak eltért utána nekünk, ami A lehetőségként lekakálunk ez van, B lehetőségnél javítom majd a köv vásárlónál.

Pl valaki vesz egy Hellt 250ért, leütöttem neki készpénzesre de kártyával fizetett, megjegyzem, vagy felírtam.

Jött 1 óra múlva valaki aki 250-es Hellt vett készpénzzel, akkor ott meg kártyásra ütöttem le, és egálba is került.

2022. febr. 23. 11:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!