Szerintetek is luxus lett fagyizni mára Magyarországon? Ezzel együtt észleltetek ti is jelentős minőségcsökkenést?
Én megértem, hogy felmentek az élelmiszerárak, de egy átlag budapesti, útmenti fagyizó legalább 350 Forintért kínál már egy gombóc fagyit. Mivel én három gombócot eszem, elfogadhatatlan, hogy ezer forint alatt nem tudok fagyizni már.
Ezzel együtt még a klasszikus, jól bevált fagyizók kínálata is jelentős minőségromlást szenvedett el. Eltűntek a normál ízek, egy jó étcsokit sem lehet már enni, csak mindenféle édes almás-fahéjas-levendulás-mascarponés-sachertortás stb. borzalom maradt.
Ti hogy gondoljátok?
12.! Gyermekkoromban 50 fillér volt egy gombóc, forint a nagyobb.
A fizetés meg kb. 700 forint.
Nekem olyan emlékem van, hogy olyan 97-98-ban 12 évesen néztem a reggelit talán az RTL-en, akkoriban volt új a csatorna.
Zsebpénzről volt szó. Mondta az egyik, hogy ő ad 200 forintot minden héten a gyerekének fagyira.
Én pedig elvoltam hűlve, hogy milyen jó annak a gyereknek és milyen sok fagyit ehet belőle meg hogy egyáltalán minden héten kap egy 200ast(akkor még papírpénz volt az is ugye) és nekem milyen soknak tűnt a 800ft havonta, csak álmodoztam róla, pedig nem voltunk szegények. Ma meg próbáljunk elmenni 200ból fagyizni...
A minőség inkább javult szerintem , nagyon drága az alapanyag ,és ugye a cukrászdának még ki kell termelnie a fizetéseket, a bérleti díjat,stb ,úgy ,hogy még haszna is maradjon.
Na de lényeg a lényeg,ha otthon csinálod,akkor is horribilis áron lesz 1 liter minőségi fagyid,és elment vele egy csomó időd , vettél egy gépet nem kevés pénzért , mosogathatsz ,ésatöbbi .
A tejszín nagyon drága,a gyümölcsök szintén drágák . Ilyen mértékű infláció mellett ezen nem igazán kell csodálkozni .
Nem eszek fagyit, mert NAGYON egészségtelen, így ez nekem nem a bajom, haha :)
Amúgy meg kuurva drága lett, esetleg az albán pékségekben lehet még tűrhető áron, ha nagyon hiányzik egy kis cukor-olaj-aroma-színezék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!