Fagyasztóba tétel előtt érdemes-e lemosogatni a csirkemelleket - vagy nincs jelentősége?
Én minden húst megmosok, megtisztítok mielött lefagyasztom.
Hogy van e jelentősége nem tudom, de nekem így jobb.
#4, elolvastam, ez egy másnaposan, erős fejfájással összedobott, világmegváltónak gondolt hülyeség. Azért ne mosd meg a húst, mert spriccel a víz, meg azért se, mert a hús belsejében is vannak baktériumok? Komolyan fájdalmas. Nem mintha 1 óra főzés során nem pusztulna el minden kórokozó, de azért én ezután is megmosom.
Egyébként egy pörkölthöz, egészségügyi szempontból tényleg fölösleges megmosni a húst, hiszen a minimum 1óra hőkezelés során minden kórokozó valóban elpusztul.
#4
Akkor te a kezedet sem mosod meg hús után?
Vagy a kést, vágódeszkát, edényt, amit használtál?
Vagy azoknál nem "spriccel" a víz?
Egyébként, már miért is spiccelne szanaszét a víz - szép is lenne! - ha a mosogatóban mosod, vékony sugár alatt?
Az rendben van, hogy nem áztatjuk tál vízben a húsokat, mert beszívják a vizet és lotyog a víz alatta utána főzéskor, na de megmosni...!
Tényleg annyi baromságot ki tudnak találni és vannak akik ezeket gondolkozás nélkül beszopják!
Egye csak nyugodtan, akinek van a mocskos húshoz gusztusa, amit millióan összefogdostak, ki tudja milyen kézzel, még ha a főzéskor ez semlegesítődik is. Valójában ez csak igény kérdése.
#9
Mivel csirkéről szól a kérdés, így eleve nem jogos a kérdésed.
De én (8-as) nem veszek darált húst, mert szeretem tudni mit eszünk.
Megveszem a dagadót, lapockát, bármit, természetesen megmosom és az elektromos darálómon 2 perc alatt átküldöm.
Szóval, igen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!