Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Azt írják, hogy zsírt/olajat...

Azt írják, hogy zsírt/olajat szénhidráttal nem lehet enni, mert nem szívódik fel a tápanyag vagy mi. Akkor olajban sült csirkemellet nem szabad enni rizzsel? Vagyis nem érdemes?

Figyelt kérdés

2015. jan. 24. 17:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Telített zsírokat nem érdemes szénhidráttal enni. Az olajból esetén pedig: hőkezelés hatására transzzsírok keletkezhetnek. De ezért kell kevés olajat használni a csirkesütéshez. (A megoldás a teflon egyébként.)


Hidegen sajtolt olajak, extraszűz olívaolaj, halolaj mehet szénhidrát mellé.

2015. jan. 24. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
De a tápanyag az nem fog akkor bejutni a szervezetbe úgy, ha étolajban megsütöm?
2015. jan. 24. 17:41
 3/9 anonim ***** válasza:
De, befog.
2015. jan. 24. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
A legmegfelelőbb a kókuszolaj. Előnye hogy hogy nem rendelkezik transz-zsír tartalommal.
2015. jan. 24. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
A zsír, a fehérje és a szénhidrát a 3 makrotápanyag, a természetben is rendszerint együtt fordulnak elő (most hirtelen egyetlen állat húsa vagy növény sem jut eszembe, amelyből valamelyik teljesen hiányozna) és együtt is, meg külön-külön is felszívódnak.
2015. jan. 24. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Ez egy ökörség, hogy nem eszünk nagyobb mennyiségű szénhidráttal zsírt.
2015. jan. 24. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Szintiszoli123 ***** válasza:

Sok itt a broscience!


"Telített zsírokat nem érdemes szénhidráttal enni." - Miért nem?

"A legmegfelelőbb a kókuszolaj. Előnye hogy hogy nem rendelkezik transz-zsír tartalommal." - nem, nem ez az előnye. Alapból semmi sem rendelkezik transzsírtartalommal. Ma már (az abszolút szutyok kategóriát kivéve) a margarinok sem. Transzzsírokat azokban az olcsó édességekben találsz, amikhez hidrogénezett növényi olajokat használnak fel. Transzzsírokat otthon te akkor tudsz csinálni saját magadnak, ha a zsírokat, olajokat a füstpontjuknál magasabb hőmérsékletre hevíted, az olaj "megég", a kémiai kötések szétesnek, emberi szervezetre káros anyagok keletkeznek. Azért a kókuszzsír a legmegfelelőbb sütésre, mert elvileg minden emberi fogyasztásra alkalmas zsiradék közül annak a legmagasabb a füstpontja. Stabil. Normál sütési körülmények között nem megégetni, nem esik szét, nem keletkeznek benn káros anyagok.


Kérdező!

Egyes elméletek szerint a gond azzal van, hogy a különféle makrotápanyagok más-más közegben emésztődnek. Ha vegyes a táplálék, ezeknek a közegeknek egyszerre kellene jelen lenni a gyomorban. Emiatt kínlódik az emésztőrendszer, az enzimtermelő szervek, az étel emésztetlenül halad tovább a tápcsatornában, "rohad", kedvez a rossz baktériumok elszaporodásának, stb. Nem is annyira a CH-zsír kombó a baj. Sokkal inkább (viszont most nem esküdnék, meg, nem néztem mostanában utána) az állati fehérje-CH okozhat gondot.

Van, akinél az "összeevés" valóban gondot okoz, a nagy többségnél egyáltalán nem, vagy legalábbis nem láttam rá vizsgálati eredményt, hogy ugyanabból a kajából szétválasztva mennyivel nyerne több energiát ill. mikrotápanyagot a nagy többség, mint ha "összeeszi".


Én próbáltam mindkét verziót (a szétválasztást fél évig). Nem éreztem különbséget.


Ha nem puffadsz, nem rossz a vérképed, fejlődsz, ne foglalkozz ezzel.

2015. jan. 25. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Azért mert csökkentik az inzulinérzékenységet, de tudom, hogy ez vitatott. A vicc az, hogy van, aki azt állítja, hogy a kókuszzsír is inzulinrezisztenciát okozhat. De még ha azt is mondjuk, hogy ez broscience, egy diétában pl. biztos, hogy nem jó zsíros húst enni. A magas fehérjebevitel miatt sok húsra van szükség, viszont ha ezt zsíros húsból próbáljuk megoldani túl sok a plusz kalória, arról nem is beszélve, hogy nem is lehet pontosan megállapítani, hogy egy hús mennyi zsírt tartalmaz, csak nagyjából. Persze a ketogén diéta az más.


Tömegelést ki lehet próbálni oldalassal, ha valaki nagyon vágyik rá, de meglepődnék ha ezzel fel lehetne építeni egy nem rohadt zsíros fizikumot.

2015. jan. 26. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Szintiszoli123 ***** válasza:

"Azért mert csökkentik az inzulinérzékenységet" - igen, ez benne van a pakliban ,de mi köze ennek a CH-val való fogyasztásukhoz? Én erre kérdeztem rá: " "Telített zsírokat nem érdemes szénhidráttal enni." - Miért nem? "


Így most már értem, hogy te valószínűleg csak arra gondoltál, hogy telített zsírokat nem érdemes enni (?).


Igazából mindegy, hogy diétában vagy tömegelésnél eszed a zsíros húsokat, ha beleférsz a makróidban. Abban viszont teljesen igazad van, hogy a zsírtartalom követése a csirkemellet leszámítva szinte mindenben bizonytalan, s míg tömegelésnél nem annyira gáz, ha félrecsúszik az ember egyszer-kétszer, szálkásításnál jobb biztosra menni.

2015. jan. 26. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!