Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tényleg nagyon sokat eszünk?

Tényleg nagyon sokat eszünk?

Figyelt kérdés

Adott a 35 éves barátom, és én, 25 éves nő.

Egy evésre megeszünk fél kg (kifőzetlen állapotban ennyi) tésztát. Múltkor 1 kg gnoccit főztem ki és az is simán elfogyott.

Most vacsoráztam, egy csomag Penny-s töltött burgonyás táskát sütöttem meg, ami 600 grammos, és megettem az összeset.

Rizsből 50-60 dkg között szoktam egy evésre kifőzni +zöldségek, mellé egy 1 kg-s tálcás pácolt csirke csomag elfogy. Barátomnak a fél kg hús az egy szűk evés, de lecsúszik neki egyedül is az 1 kg csirke körettel.

A 450 grammos fagyasztott rántott sajt és az 1 kg fagyasztott sültkrumpli szintén simán elfogy egy evésre.

2019. máj. 14. 17:51
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
91%

😲😲😲😲

Az igen! Ez nagyon sok! Túlsúlyosak is vagytok?

2019. máj. 14. 18:10
 2/31 anonim ***** válasza:
97%

Ha nem is egyszerre, mert ennyit nem bírok egyszerre, de ilyen mennyiségű ételeket én is ettem egy időben.

Akkor napi 12 órát melóztam nehéz fizikai munkát szabadnap nélkül.

Szóval körülményektől is függ. Volt hogy megettem egy 35 dekás cipót kb 40 centi hosszú füstölt kolbásszal, és egy óra múlva bevertem egy dobozos fagyit... vacsorára. :D

Most hogy aránylag normálisan melózom, (napi 10 óra körül heti 2 szabad) kb harmadát eszem. Nem is kívánok többet.

2019. máj. 14. 18:18
 3/31 anonim ***** válasza:
100%

Hasznos volna ha leírnád milyen jellegű munkakörben dolgoztok, és milyen fizikai igénybevétel mellett fogy ennyi étel, illetve hogy milyen súlyúak és milyen alkatúak vagytok, és hogy néz ki a nap többi étkezése.

Mert ha most kiderül hogy a pasid egy rakodómunkás aki naponta két órát tölt az edzőteremben, két méter magas és 120 kiló színizom, nem ugyanaz lesz a válaszom mintha egy erősen gömbölyű irodista aki jó esetben havonta egyszer elmegy sétálni.

2019. máj. 14. 18:23
 4/31 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok túlsúlyos, 177 cm és 73 kg vagyok, a barátom 181 cm és 105-110 kg.

A mennyiségeket úgy értve írtam, hogy pl. sajt+krumpli egy napra, másik napra az 1 kg gnocchi, stb. Szóval nem egy napról van szó, hanem napokra lebontva.

Én gyakorlatilag egész nap számítógép előtt dolgozom, bevásárolni szoktam eljárni biciklivel. Én sokszor egyáltalán nem eszem mást, csak valami rágcsálnivalót a főétkezés mellé, a barátom viszont nálam jóval többet is meg tudna enni. Ő könnyű fizikai munkát végez, műszakonként kb. 3-4 órát, így nem szakad meg, és nem jár edzeni sem.

2019. máj. 14. 18:34
 5/31 anonim ***** válasza:
2019. máj. 14. 18:35
 6/31 A kérdező kommentje:
Hogy másik kategóriában vagyunk. :)
2019. máj. 14. 18:36
 7/31 anonim ***** válasza:
83%
Uh. Mi hárman vagyunk, abból 2 férfi, 30 deka tésztát szoktam kifőzni, abból 1 adag általában marad. Rizsből egy bögrényit főzök, az sem fogy el egy evésre. Ha csirkecombból főzök pörköltet veszek 4 egész combot, abból még marad 1-1 darab a fiúknak vacsorára. Szóval igen, sokat esztek. 😂
2019. máj. 14. 18:59
 8/31 anonim ***** válasza:
98%

Azért nehéz erre válaszolni, mert teljesen össze vissza beszélsz.

Az előbb azt írtad egyszeri evésre, most azt írod, 1-1 napra lebontva.... ami legalább 3 főétkezést takar.

Úgyhogy ez így teljesen eldönthetetlen, amíg nem fogalmazol egyértelműen.

Az egyértelmű azt jelenti, hogy leírod mit takar 1 adag ételt (nem napi, nem repeta, nem nassolással, hanem 1 adag ) minden adagot, amit napközben megesztek fejenként.

Nem közösen, nem nekem kicsit kevesebb neki kicsit több, hanem ő mennyi, meg te mennyi.

És ezután lehet ezt kiegészíteni azzal, hogy ki mennyit nassol még ezen felül.

Ha konkrét választ vársz, akkor konkrét adatokat adj meg, mert ez most így megrekedt a gondolatolvasás szintén.

2019. máj. 14. 19:01
 9/31 A kérdező kommentje:

Egyszeri evés az én olvasatomban=napi 1 FŐétkezés, ami nálunk a vacsora.

Tehát ez 1-1 vacsora, ami ide van leírva.

2019. máj. 14. 19:15
 10/31 anonim ***** válasza:
80%
Igen. Sokat. Koleszterin egekben lehet. De látszik, mert mind a ketten elég husik vagytok.
2019. máj. 14. 19:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!