Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tényleg brutálisan sokat eszünk?

Tényleg brutálisan sokat eszünk?

Figyelt kérdés

Adott a 35 éves barátom, és én, 25 éves nő.

Egy evésre megeszünk fél kg (kifőzetlen állapotban ennyi) tésztát. Múltkor 1 kg gnoccit főztem ki és az is simán elfogyott.

Most vacsoráztam, egy csomag Penny-s töltött burgonyás táskát sütöttem meg, ami 600 grammos, és megettem az összeset.

Rizsből 50-60 dkg között szoktam egy evésre kifőzni +zöldségek, mellé egy 1 kg-s tálcás pácolt csirke csomag elfogy. Barátomnak a fél kg hús az egy szűk evés, de lecsúszik neki egyedül is az 1 kg csirke körettel.

A 450 grammos fagyasztott rántott sajt és az 1 kg fagyasztott sültkrumpli szintén simán elfogy egy evésre.

2019. máj. 13. 22:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
igen, rengeteget esztek o.O
2019. máj. 13. 22:54
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ti zabáltok.
2019. máj. 13. 23:01
 3/15 A kérdező kommentje:
Annyit még hozzáteszek, hogy én teljesen átlagos testalkattal rendelkezem, nem vagyok túlsúlyos.
2019. máj. 13. 23:02
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Ha az igaz lenne, akkor egyrészt hó tizedikére elfogyna a teljes fizetés, másrészt már 200 kilónál tartanátok fejenként. Hogy egy ember ennyit eszik, az se hihető, de hogy kettő, és pont egy pár, az kizárt.
2019. máj. 13. 23:05
 5/15 A kérdező kommentje:

:D Mi értelme lenne hazudnom? Ez csak néhány példa volt, ami eszembe jutott. Az én súlyom teljesen normális a magasságomhoz képest, a barátomé 100+.

Ezek közül melyik a brutális tétel?

Fél kg tészta 149 ft.

600 g burgonyás táska 499 ft.

Jázmin rizs 599 ft/kg.

1 kg tálcás csirke 999 ft.

450 g rántott sajt 459 ft.

1 kg sütőben süthető krumpli 429 ft.

500 g gnocchi 199 ft.

Tehát egy vacsora mondjuk kb. 1500 ft, ha csirke+rizs, vagy ha rántott sajt és krumpli akkor még 900 ft sincs. Ez olyan sok? Amit a háztartásra költünk maximum 80000-90000 ft/hó, úgy, hogy háziállataink is vannak.

Egy nap általában csak egy főtt étel van, arra pedig az 800-1500 forint egyáltalán nem sok.

2019. máj. 13. 23:10
 6/15 A kérdező kommentje:
Desszertnek tejberizst is 450 gramm rizsből és 1+ liter tejből +vízből és pudingból csinálom, abból sem maradt sok egy evés után.
2019. máj. 13. 23:15
 7/15 anonim ***** válasza:
91%

Hol vásárolsz te ilyen nyomott árakon? Rákerestem a Tesconál, ami ugye nem egy drága hely: a rizs kivételével minden drágább, akár a kétszerese.

1 adag tejberizs ennyi alapanyagból 1000 kcal. Ne mondd, hogy csak egyetlen desszertre megeszed a napi kalóriaigényed felét! 10 deka gnocchi kalóriatartalma 150, ha egy fél kilót eszel, az 750. És nem magában eszed. Ha az energiabevitel meghaladja a felhasználást, akkor kötelező a hízás. És előbb-utóbb a cukorbetegség.

2019. máj. 14. 00:47
 8/15 A kérdező kommentje:

Fél kg tészta Pennyben ennyi, tojás nélkülit szoktam venni. Burgonyás táska szintén Penny, teljes áron 599 de most akciós, ilyenkor szoktam venni belőle. 1 kg pácolt csirke (teljes áron, nem akciós) Aldiban ennyi, szárny és felső/alsó comb van benne. Rántott sajtot szintén leárazva szoktam venni, Aldi/Lidl/Tesco/Penny, épp, ahol le van árazva. Sütőben süthető krumpli Penny, gnocchi szintén Penny. A Tesco már eléggé megdrágult, azért szoktam át a Pennyre.

Nem tudom, mennyi minőségül egy adagnak, igazából annyit szoktam enni, amennyi jól esik. Én sokszor csak 1x eszem egy nap, mellette pedig maximum valami nasi csúszik le. Ez a burgonyás táska pl. amit vacsorára ettem 1200 kalória volt kb., de ma még csak egy szelet csokit és egy péksütit ettem előtte. Gondolom ezért nem hízom, mert max 2000 kalóriát érek el egy nap.

Velem ellentétben a barátom elég sokszor tudna enni ennyit... Volt, hogy 2 db, rendesen megpakolt 32 cm-es pizzát evett vacsorára. Az mondjuk már szerintem is durva volt.

2019. máj. 14. 01:32
 9/15 anonim ***** válasza:
95%
Mi negyed kiló tésztát két napig eszünk ketten, tehát kb 4 adag.
2019. máj. 14. 07:22
 10/15 anonim ***** válasza:
64%

A megevett étel mennyiségét annak emészthetősége befolyásolja.

Próbáld ki! Ne a multik polcairól vásárolj, hanem piacról öreg nénitől, aki maga termeli a kiskertjében az alapanyagot.

Az adag, amit elfogyasztasz néhány hét-hónapon belül a felére fog csökkenni.

Az én fogyasztásom csak kenyérből egy kiló volt naponta, és egy dekát sem híztam. Amióta magam sütöm a kenyerem, azóta 5-6 nap alatt eszek meg egy kilót.

A nagyüzemekben gyártott, termelt élelmiszerek fel vannak doppingolva káliummal. A kálium az nehéz, tehát nagyon jó töltőanyag a kereskedelemben. De ugyan akkor a szervezet, jelentős részét kiválasztja, salakanyagként kiüríti.

Korábban olyan kiló körül pakoltam ki minden reggel a wc-be. Amióta, -és ennek már több mint hét éve- odafigyelek erre is, nos azóta a székletem a tizedére esett vissza.

Tehát nem csak a bevitt energiára kell odafigyelni, hanem az ürítésre is!

2019. máj. 14. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!