Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Az problémát jelenthet a...

Az problémát jelenthet a szervezetnek, ha kisebb falatkákat eszünk óránként?

Figyelt kérdés
Tehát a kérdés lényege leg inkább a vér cukor szint lényege lenne , hogy van a reggeli, ebéd vacsora, stb.. viszont tudjuk , hogy normál helyzetben ha eszünk, akkor a vér cukor szint meg nől , és egy egészséges szervezetnél nem tudom pontosan , de tegyük fel kb fél óra alatt vissza áll az eredeti normál értékre. (Tehát végeztünk az ebéddel, és fél óra múlva a vér cukor szint a normálra fog vissza menni). Igen , de viszont mi van akkor , ha pl ettünk, de mondjuk veszek cukorkát, vagy kisebb pogácsát. Akkor elméletileg tegyük fel valami rágcsálnivaló is , és fél óránként eszünk egy-egy kis pogácsát, vagy abbol a cukorkabol amit vettünk. Ilyenkor elvileg megint fel kéne mennie a cukornak , és megint idő kell , mire le megy. Így ha minden fél órában valamit rágcsálunk , akkor elvileg a cukorszint sose tudna le menni , és előbb utóbb cukor betegnek kéne legyünk. De nyilván akkor mindenki cukros lenne a világon, azért kerdezem hogy , hogy megy ez a folyamat? És ez gondot okozna e a szervezetnek , ha pl minden fél órában tegyünk fel rágcsálunk valamit , vagy minden órában?
2018. máj. 28. 18:55
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem lenne mindenki cukorbeteg, mert szerintem nem sokat bírnának így enni... De nemcsak azért.

Amennyire tudom, ugyanúgy megdobja a cukrot az ételed, akárhány adagban eszed, csak persze elosztva mindig egy kicsit dobja meg, egyben jobban. Ha kicsit dobja meg, sose megy annyira fel és annyira tartósan, mint ha egyben van... Így is bőven lesznek alacsonyabb időszakok.

A cukorbetegség pedig bizonyára még sokkal bonyolultabb, nem az számít, hogy mikor mennyire dobod meg a vércukrodat. Van, aki napi 1000 gramm szénhidrátot eszik, annak azért lehet inzulinválasza és igencsak felmehet a vércukor. De ha elhasználja s neki ez így jó, miért lenne ettől cukorbeteg? Főleg jó étrenden. Írtad a pogácsát, az összetett szénhidrát, a legtöbbeknek nincs vele gondjuk, nagy mennyiségben sem.

Más szempontból nem tudom, gondot okozna-e, bizonyára működne a legelészés is, az ember elég jól bírja a különféle táplálkozást... De tuti lenne, akit ez zavarna. Nekem pl. egyszerűen muszáj nagyon ritkán, nagyon sokat enni, nem működöm jól másként. Az ideális az, ha a nagy étkezés is alig dobja meg a vércukorszintemet, összetétele folytán, de akármi is van, utána sok-sok órán át egészségesen alacsonyan van a vércukorszintem. Ez nekem roppant jólesik :)

2018. máj. 28. 21:44
 2/2 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, nem jó megoldás az állandó eszegetés. Egyrészt azért, mert a gyomornak az a jó, ha jóllaksz és utána zavartalanul emészthet pár óráig, mire jön a következő étkezés (ha jön). Másrészt a pogácsa és cukorka pont olyan ételek, amiktől egyesek rettentő éhesek lesznek, és nem fogják kibírni, hogy ne egyenek meg egy rakással. Amellett, hogy a cukorka nagyon egészségtelen (pogácsából van sokféle), és az egész napos eszegetése könnyen okozhat akár refluxot vagy más emésztési problémákat is.

Vércukor szempontjából: mindenkinek van egy éhgyomri vércukorszintje. Ha folyamatosan eszegetsz, csak keveset, akkor sosem tud lemenni az éhgyomri értékre, hanem egy kicsit mindig emelkedett lesz. Azt érdemes tudni, hogy azért lehet remekül fogyni sok alvással, mert amikor alszunk, nem eszünk, a vércukorszint az éhgyomri értéken van sok órán keresztül, és nem termelődik inzulin. Ilyenkor ha a szervezetnek cukorra van szüksége, kénytelen a zsírtartalékokhoz nyúlni, amire az inzulin hiánya hormonálisan is rásegít.

Az állandó eszegetés ezzel szemben inkább a hízást segíti elő (persze ez egyéni, sok mindentől függ).

Tehát én arra szavazok, hogy jobb egy nap kevésszer, de rendesen enni, olyan ételeket, amik nem nyomják fel nagyon a vércukorszintet, plusz mozogni, ledolgozni a bevitt szénhidrátot. Nem utolsósorban jobb érzés néha kellemesen jóllakni, mint egész nap falatokat enni, és akkor még a fogak romlásáról nem is beszéltem.

2018. máj. 29. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!