Tényleg brutálisan sokat eszünk?
Adott a 35 éves barátom, és én, 25 éves nő.
Egy evésre megeszünk fél kg (kifőzetlen állapotban ennyi) tésztát. Múltkor 1 kg gnoccit főztem ki és az is simán elfogyott.
Most vacsoráztam, egy csomag Penny-s töltött burgonyás táskát sütöttem meg, ami 600 grammos, és megettem az összeset.
Rizsből 50-60 dkg között szoktam egy evésre kifőzni +zöldségek, mellé egy 1 kg-s tálcás pácolt csirke csomag elfogy. Barátomnak a fél kg hús az egy szűk evés, de lecsúszik neki egyedül is az 1 kg csirke körettel.
A 450 grammos fagyasztott rántott sajt és az 1 kg fagyasztott sültkrumpli szintén simán elfogy egy evésre.
Rengeteget esztek, és nagyon sok silány ételt. A finomított szénhidrátok és a bolti fűszerezésben lévő ízfokozók ösztönzik a túlevést, nem csoda, ha sokan nem tudnak velük leállni.
1 kg csontos csirke az kb. 80 dkg hús lehet, 200 g fehérje, kettőtöknek 2/3-1/3 arányban ennyi vagy egy kicsivel több nagyjából elég egy napra fehérjéből, ha nem esztek más fehérjedús ételt (pl. sajt).
Egyszer próbáljátok ki, hogy a natúr sült csirke mellé csak nyers vagy párolt zöldségeket esztek (utóbbiból nyugodtan ehettek sokat). Fogadjunk, hogy azzal is jól tudnátok lakni. Az összes többi, amit írtál, csak felesleges kalória, és túl sok szénhidrát.
Ja és vegyetek rendes krumplit.
Tehát a fél kg tészta mondjuk 8 adag? Durva... Nekem az pár szemnek tűnik így elképzelve.
És mondjuk egy evésre 2 csirkecomb is olyan égetően sok? Mert máshogy nem jönne ki a 3 ebéd, csak ha mindenki 1-1 darab valamit eszik kb. Szerintem a 2 comb egyáltalán nem sok normál étkezés mellett sem.
Zöldséges rizst szoktam általában csinálni, jázmint vagy basmatit, a natúr csirke meg le se menne egyáltalán (bár én amúgy sem eszem sok húst, sőt)
Nem nagyon ismerek olyat, aki a sült krumplit otthon vagdosná, na az tényleg felesleges időpazarlás.
2 csirkecomb nem sok egy evésre, általában én is megeszek annyit az 53 kilómmal (attól függ, mekkora comb, alsó vagy felső).
Nem muszáj natúr csirkét enni, nyugodtan fűszerezheted, csak lehetőleg ne nátrium-glutamát tartalmú fűszerkeverékkel.
Én itthon vagdosom a krumplit, egy evésre fejenként 1-2 db krumpli pár perc alatt megvan. A mirelit szerintem ehetetlen. Más zöldségekből én is használok mirelitet, ha épp nincs friss.
Tésztát én régóta nem eszem, de fél csomaggal (250 g) szoktam főzni 3 családtagomnak, mindenki eszik egy tányérral és még maradni is szokott (nyilván nem magában eszik). Úgyhogy szerintem is kb. 8 adag jön ki egy csomagból.
És akkor még a kövér emberekre általánosságban ráhúzzák, hogy zabálnak. Te jó ég... Igen sokat esztek, rettenetesen sokat.
Túlsúlyos meg esélyesen azért nem vagy, mert nincs semmilyen betegséged. Ha inzulinrezisztenciád lenne, ennyi szénhidráttal pl elhízott lennél az 100%. Tudom, mert nekem ilyen betegségem van, és mivel nagyon sokáig nem tudtam róla, kövér lettem. Ezért kerülöm a szénhidrátdús ételeket. Elég szigorúan vissza kellett vennem a szénhidrátot, hogy fogyni kezdjek így aztán diétázva kell leélnem az életem. De nem bánom, mert nagyon élvezetes. Csak azt sajnálom, hogy nem tudtam meg előbb hogyan kellene csinálni, és még orvosok is félretájékoztattak:( Szóval hosszú idő volt mire rátaláltam a megoldásra.
Ja, és a fehérje is rettenetesen sok 1 evésre fél kg hús, meg 1 kiló csirke. Ez már egészségtelen. Max 2gramm fehérje testsúlykilogrammonként belefér, de ehhez sem árt heti 3-4 óra mozgás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!