Van olyan ételízesítő, ami nem tartalmaz, színezéket, tartósítót, egyéb káros anyagot? Sokat főzök és szeretnék jobban odafigyelni mit eszünk.
A konyhasó. Minden más ételízesítőben van valami mű.
Tessék fűszereket, és zöldséget, stb. használni4
Tesóban bio vegeta, abban nincs semmi mű. Csak sajnos nagyon drága.
Vagy csinálj házi vegetát, én is azt használok.
Ezen az oldalon a szöveg alatt van a recept:
Anyukámmal mi is házi darált zöldségeket teszünk el sóban.egyenlő arányban, sárgarépát, gyökeret, zellert, petrezselyemzöldet és zellerzöldet.
kilónként számolva 20 deka sóval,kis csavaros üvegekbe töltjük.
pritaminpaprikát, és petrezselyemzöldet is ezzel a módszerrel teszünk el, ha már szűkös a fagyasztó kapacítás.
főzéskor viszont be kell számítani, hogy sósak ezek a fűszerek, szóval óvatosan a sózással.
Én Reform Vito ételízesítőt használok. Auchanben láttam utoljára, bár én a helyi Coop üzletben veszem.200 g kerül 269 ft-ba.
Összetevők: tengeri só ( 55 %)sárgarépa, paszternák, vöröshagyma, petrezselyemzöld,petrezselyemgyökér, fokhagymapor gyömbér,kurkuma,élelmiszerszínezék(kurkumin)
A kurkuminról nemrég olvastam, hogy hatásos lehet a rákos sejtek ellen. [link]
Igen, a vegabond ételízesítője. Én ilyet használok.
A dm-ben, rossmanban, bio boltokban, sőt auchanban (bio részlegen) lehet kapni. Amúgy a dm-ben ha megállsz a bio cuccoknál, akkor 2-3 fajta hasonló terméket is találsz. Bár némelyikben van só. De ebben nincs. (Se színezék, se tartósító, se ízfokozó.)
Üdv!
Van még a Róna szárított zöldség keverék (80 g). Neten képet nem találtam róla, ált 400-500 Ft körül van.
Összetétele: srépa,pasztinék,petr.,póréhagyma,paradicsompehely,zeller,par.paprika,petrezseleymgyökér,zellerlevél. Sót, tartósítószert nem tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!