Miért nincs az üzletek húspultjában tisztított, szeletelt, filézett hal is a sok sertés-, csirke- és marhahús mellett?
Ma aki friss magyar halat szeretne venni, szinte csak egészben tud halat vásárolni, ami szerintem hatalmas visszatartó erő.
Én nagyon szeretem a halat, de mirelit halrudat, pangasius-t és társait nem eszem meg, élő halat viszont ritkán veszek, mert csak szenvedek a tisztítással, fél napom rámegy ahogy a csúszós hallal birkózom, , közben az egész konyha úszik a véres lében és mindenhol pikkelyek vannak. Kb. 2-3 havonta szánom rá magam erre a mutatványra, viszont ha árulnának "patkóban" vagy tisztítva és belezve, akkor hetente egyszer biztos vennék.
Miért nem ösztönzik az üzleteket, hogy konyhakészen áruljanak halat, miközben mindig arról beszélnek, hogy több halat kellene fogyasztanunk? Szerintem simán megduplázódna a halfogyasztás, ha bárhol vehetnénk pár szeletet magyar halat, és nem az ázsiai pöcegödrökben tenyésztett mirelit halakat árulnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!