A marhahús és a birkahús között milyen különbség van az egészségre való hatásukban?
Nem Magyarországon élek, így a mindennapos húsevésről is sikerült leszoknom ;) , nem lettem teljesen vega, kb. hetente-kéthetente-havonta eszem kb. csak húst, akkor is inkább marhát, mint csirkét a cinktartalma miatt, most viszont feltűnt, hogy itt a birkahús is pont ugyanúgy elérhető hétköznapi szinten, mint Magyarországon a sertéshús, ezért a kérdésem.
Biztos vagyok benne, hogy mindkét húsfajtában van egy csomó vitamin meg ásványi anyag, meg egészségre káros hatása is, biztos hosszasan lehet érvelni az előnyei és a hátrányai mellett, nem mindennapos fogyasztásra kell, engem az összegzés vagy az előnyök és hátrányok fullos listázása érdekel, köszi! :)
#4: nem tudom, miből vontad le rólam azt a következtetést, hogy eldöntöttem és egyáltalán mit. Azt igen, eldöntöttem, hogy nem kell minden nap húst enni, kb. hetente-kéthetente eszem húst, és akkor meg annál jobban érdekel, hogy milyen húst egyek - ezért a kérdésem.
A különböző korban más ételek való felosztásban meg nem hiszek: amit az érzékeny bébinek nem adnánk, azzal miért terheljük a felnőtt szervezetet? És persze nem az anyatejes újszülöttre gondolok itt, hanem a már ezt-azt evő bébikre... De ez persze hit kérdése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!