Mi a különbség a hagyományos pecsenyelé és a gravy szaft között?
Már ha van. De ahogy én próbáltam utána járni nekem úgy tűnik hogy van, mert a gravy mintha egy kicsit többet jelentene - pontosabban a pecsenyelé "továbbfejlesztését" úgymond, merthogy a gravynak, ennek az angolok és amerikaiak által közkedvelt mártásnak az volna a fő alapanyaga (?).
De amúgy én nem értek hozzá, tehát nem vagyok biztos benne hogy jól gondolom, mert a fenti okoskodásom kizárólag a google által kapott (fél)információkból fakad. Tehát kedves szakácsok, séfek és minden más konyhában, vendéglátásban dolgozók, gasztroangyalok, stb., várnám szíves útbaigazításotokat.
Nem tudom, te hogy készíted a hagyományos pecsenyelét, több féle módszer létezik.
A gravy a következöképpen készül.
A húst megsütöd egy edényben, kiszeded és félreteszed. A sütöedényböl a folyékony részt átöntöd egy tálba és beteszed a hütöbe, hoyg a zsiradék megdermedjen.
Közben a sütöedényben kevés vízzel az ott maradt lesült részeket felforralod, felszeded az edény aljáról és összeforralod.
Egy lábasban a lehütött zsiradékot felmelegíted, lisztet teszel hozzá és kevergetve világos rántást készítesz, felöntöd a pecsenyesütöben lévö folyadékkal és kis lángon 5-10 perc alatt besüríted.
Tehát a gravy tényleg szósz, mert nem csak a pecsenye leve, hanem be is sürítve van lisztes rántással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!