Mivel lehet helyettesíteni a hagyományos fehérlisztet, hogy ne legyen észrevehető a különbség?
Úgy nőttem fel, hogy anyum mindenhez fehér lisztet használt, legfeljebb egy kis rétes lisztet.
Szeretnék tudatosabban étkezni, nézegettem a teljes kiőrlésű lisztek kínálatát, és egyszerűen nem tudom, mit, hogyan csináljak. A sima teljes kiőrlésű búzalisztnek elég kesernyés íze van, az annyira nem jött be, ráadásul a kenyér, amit készítettem, az is tömör lett. Rájöttem, valószínűleg kellett volna bele raknom sikért, így azt fogok venni egész biztosan.
Valaki segítene nekem abban, hogy hogy tudom helyettesíteni a fehérlisztet? Mert nem akarok mindenből új receptet, csak a lisztet akarom lecserélni.
Azt is hallottam, hogy a tönkölybúzaliszt teljesen helyettesíthető a finomliszttel, de vajon a tönkölybúzaliszt teljes kiőrlésű változatára is igaz ez?
Aztán ott van még a graham, a rozsliszt, zabliszt, mandulaliszt stb.
Mit használhatok kelt tésztához, vajas tésztához stb?
És olyat lehet, hogy ha van írva mondjuk 50 dkg liszt, akkor rakok negyvenet és 10 dkg sikért teszek? Vagy a sikért még az 50 dkg liszten felül kell beletennem?
Keverni lehet.
Amúgy a rétesliszt is mint a finomliszt fehér liszt csak más finomságúra van őrölve, és ezért más ételek elkészítéséhez alkalmasak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!