Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A TESCO-ban miért kell megaláz...

A TESCO-ban miért kell megalázni a vásárlót?

Figyelt kérdés

Ma vettem volna egy terméket, amiről kiderült a kasszánál, hogy nem ismeri fel a vonalkodót a gép. Erre elveszi tőlem az eladó és hiába kérem azt, hogy legalább lefotózhassam, nem adja oda.

Erre odahívja a biztonsági őrt, hogy szóljon rám, hogy nem lehet fotózni itt.

Utána felajánlják, hogy nézzük meg hátul a polcon, hogy nincs ott sem kirakva már hozzá címke, mert leszedték és nem értékesítik.

Hiába kértem a panaszkönyvet, ahelyett mehettem hátra a polchoz és nézhettem meg, hogy mit nem lehet megvásárolni, hiába volt kirakva.

Ilyenkor kinek kellet volna szólnom? Érdemes írni az ügyfélszolgálatuknak?

2018. okt. 29. 23:14
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
48%

"mert leszedték és nem értékesítik"

Szerintem te egy kiárusításos terméket akartál megvenni fillerekért és ezért vered magad,mert nem kaptad meg.

A termék időközben kikerült a választékból és törölték a vonalkódját a rendszerből ezért nem tudtad megvenni.

2018. okt. 30. 09:42
 22/37 anonim ***** válasza:
74%

1. Ha ismeretlen árucikket viszel a kasszához, a pénztárosnak az a kötelessége, hogy félretegye, majd jelentse azt az ügyeletes vezetőnek. Ha elnézést is kér mellé, akkor főleg jól végzi a munkáját. Az pedig, ahogy előzőleg adták el a terméket (két másikat húztak le), szabálytalan.

2. Ott van az üzletszabályzatban leírva, hogy fényképezni csak engedéllyel lehet az áruház területén. Erre a pénztáros még akkor sem adhatna engedélyt, ha akarna, a biztonsági őr szintén zenész.

3. A vásárlók könyvét kötelességük lett volna kiadni, ebben neked van igazad. Ezt kifogásolhatod a fogyasztóvédelemnél, de sokat nem fogsz vele érni. Legrosszabb esetben megbüntetik az áruházat, azok kirúgják a dolgozót, neked meg maradhat a büszkeség, hogy kib.sztál egy, a munkáját végző emberrel.

4. Ebben semmi megalázó nem volt, a pénztáros, és a biztonsági őr is azt tette, ami a munkaköri leírásában szerepel. Te hoztad magad kellemetlen helyzetbe azzal, hogy szembe akartál menni a fent leírtakkal.

5. Igaz, hogy nem kellett volna kint legyen a termék, főleg polccímkével együtt. Ezt abban a pillanatban le kellett volna szedni az adott területen dolgozó munkatársnak, ahogy tudomást szerzett arról. Ha nem szerzett esetleg tudomást, akkor ott komoly gondok vannak (az egész cégen belül komoly gondok vannak, szóval nem lepne meg). Bármi is az igazság, ebben is hibáztak, annak a terméknek nem kellett volna ott lennie.

Tanulság: Ha ilyennel találkozol, ne akard minden áron a terméket. Ha utána akarsz járni máshol, akkor pedig jegyezd meg, hogy mit is keresel. Ha érdekel a termék, feltételezem, hogy nem olyan nehéz dolog ez. Vagy ha nem tudod észben tartani, írd fel a nevét, és a vonalkódját. Ha szólsz a pénztárosnak, hogy azért kell, hogy megnézhesd máshol, nem fog ellenkezni, ha nem áll mögötted sor.

Üdv.,

Egy egykori Tesco dolgozó

2018. okt. 30. 09:45
 23/37 A kérdező kommentje:

1. Már nincs benne az üzletszabályzatban, hogy tilos fotózni.

2. Hiába vettem egy nappal korábban ugyanolyan terméket, nem jegyzeteltem ki a nevét mivel fogalmam sem volt róla, hogy egy nappal később már eltüntetik.

Gondolom te sem készítesz dokumentációt olyan termékről amit még legjobb tudomásod szerint meglehet venni.

3. Nemcsak fotózni nem engedte, hanem megnézni sem. Szó szerint elvette a kezemből és maga mögé tartotta, hogy ne is lássam. Hiába kértem vissza, mindig úgy fordult, hogy takarásban legyen a termék.

4. Nem leakciózott szar volt.

2018. okt. 30. 10:39
 24/37 anonim ***** válasza:
60%
Ha nem eml3kszel a nevére, olyan fontos nem lehetett
2018. okt. 30. 10:43
 25/37 anonim ***** válasza:
80%
Ha nem tudsz megjegyezni olyan alapvető infókat, hogy mi az amit tegnap vettél és ma is venni akartál, az úgy tényleg húzós, de a probléma nálad van, ne az üzletet csesztesd vele!
2018. okt. 30. 11:38
 26/37 A kérdező kommentje:

A kötözködőknek természetesen azonnal ment a piros kéz! :)

Nyilván ők mindig minden lengyel gyártót, kiszerelést, lengyel terméknevet megjegyeznek. Olyan termékekét is, melyeket egyszer vesznek meg. :)

A későbbiekben értelmesebb hozzászólásokat várnék. :)

2018. okt. 30. 11:41
 27/37 anonim ***** válasza:
65%

Azt írod,hogy tegnap vettél belőle az hol van???

Illetve,ha körülírnád,hogy mégis milyen termékről lenne szó sokat segítene.

2018. okt. 30. 11:45
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Ha valami annyira érdekel hogy másnap visszamegy érte az ember, igen, ezt egészséges elmével gyerekjáték megjegyezni.

Eleve hogy az ördögben mész vissza valamiért ha nem tudod, mi az? o.O

2018. okt. 30. 11:58
 29/37 A kérdező kommentje:

Azért nincs meg, mert már megettem az egész csomaggal és kidobtam a csomagolást még aznap. (Sosem őrzök szemetet otthon.)

Egy kis ehető keksz-szerűség. Pontosan emlékszem melyik polcon és hol volt így könnyen megtudtam találni másodjára is.

A kinézetére is emlékeztem.

2018. okt. 30. 12:08
 30/37 anonim ***** válasza:
68%
Bexaras vagy, komolyan. Google, lengyel keksz, plusz azh ismertető jegy, mint pl kek kisnyulas répa ízű.
2018. okt. 30. 13:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!