Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ez ugye nem koplalás?

Ez ugye nem koplalás?

Figyelt kérdés

Annyira nincs étvágyam ebben a melegben,hogy hetek óta csak napi kb 2 szer eszem.Egy példa a tegnapi és mai napra:

Tegnap:

10 deka aszalt füge

2 natúr joghurt

2 körte

1 nagy tányér lencsefőzelék

1 nagy szelet csirkemell párizsi bundával

4-5 szelet toast kenyér

2 zsemle

fél liter tej

1 Béres multivitamin tabletta

1000 mg Béres C vitamin.

Ma :

10 deka túró

10 deka aszalt szilva

3 evőkanál zabpehely

5 dkg mandula

1 marék mazsola

2 natúr joghurt

1 egész pizza sajtkrémes alappal, csirke,dupla gomba,pritaminpaprika,kapribogyó,én tettem még rá 10 deka bébi spenót leveleket, megcsöpögtettem 1 evőkanál dió olajjal és megszórtam pirított szezámaggal

plusz 1 liter tej

1 zsemle

1 db Béres multivitamin tabletta

1000 mg Béres C vitamin

Még csak 1 óra van, de ma már sztem nem eszem.

Nem kívánom.

Még van sajttorta a hűtőben,talán este eszek 1 szeletet,de nem vagyok benne biztos..lehet,hogy majd csak reggel eszek legközelebb.Sőt,biztos.

Egész nap itthon fekszem,mert munkahelyet váltok,keresem az újat.

És sok mentes ásványvizet iszom.

Napi 5 liter.

Arra elég,hogy ne legyen hiánybetegségem?

Nem fogyókúrázom,súlyom tartom hónapok óta.

Köszi

N

2018. máj. 31. 12:50
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:

" Végigolvastam mindent."

Szerencsére feleslegesen.Nekem pedig egy arctalan troll nem mondja meg,hogy milyen kérdést és kommentet írhatok.Úgyhogy a nagy száddal kulloghatsz is a következő kérdésre, ahol talál hasznod is veszik.

2018. máj. 31. 17:00
 42/52 A kérdező kommentje:
talán*
 43/52 anonim ***** válasza:
100%

Napokig nem enni, az nagyritkáén belefér, semmi bajom azzal, ha valaki néha böjtöl, de tényleg ritkán s személy szerint nem is lassítanám be az anyagcserémet, 1-2 nap böjt is teljesen jó, sőt, nekem a mindennapi evés melletti böjt a tökéletes. De nem vagyunk egyformák.

Viszont rendszeresen több napos koplalást nem tudsz egészségesen ellensúlyozni.

Ha pedig a tested jelzi, hogy enned KELL, akkor ne érdekeljen, hogy kívánod-e az ételt. Ha kívánod, ha nem, enned kell a megfelelő működéshez.

Hogy melegben rosszabb az étvágy, az sokakra igaz, bizonyos szintig ez nem vész, de tartósan kiegyensúlyozatlanul táplálkozva nem fogsz rendesen működni, nagy sokkot okozol a szervezetednek.

44/52 A kérdező kommentje:

38-as:

és aki rendesen eszik,mégis epeköve van?

Biztos,hogy ez annak függvénye?

2018. máj. 31. 17:01
 45/52 A kérdező kommentje:

a napi 4-5 étkezés amúgy mostanában divat csak..

én úgy nőttem fel,hogy reggeli,ebéd,vacsora és kész..

és természetesen normális adagok,nem sokszor "keveset".

Ez is divat most.

Napi 3 nál nem ettem többször 24-25 éves koromig.

2018. máj. 31. 17:05
 46/52 anonim ***** válasza:
97%

Itt csak epekő lesz.

Már nem.azért de ez zabálás amit csinálsz. Semmi logika nincs benne

2018. máj. 31. 18:41
 47/52 A kérdező kommentje:
ha ez zabálás,akkor az elmúlt 28 évben is zabáltam,mégsem lettem epeköves.Hol van akkor a behirdetett logika?...
2018. máj. 31. 19:41
 48/52 A kérdező kommentje:
elolvastam az epekő kialakulásának okait és eléggé messze állok tőle.Nem olvasok el több választ,lefáradtam a sok áldoktortól.Jó éjt.
2018. máj. 31. 19:45
 49/52 anonim ***** válasza:
49%

A 3 étkezéssel semmi baj, szerintem ez a normális, az emberek tipikusan ennyiszer esznek, ahogy észrevettem, persze a trendin fogyózókat vagy testépítőket kivéve.

De működik a több és a kevesebb is, messze az összbevitel számít (s az, hogy az adott embernek jó legyen. én éppúgy szenvednék sok evéssel, mint egyesek a kevéssel). Van, aki napi 1 evéssel gyúr, nincs abban se semmi. Egyesek különféle tévhitekben élnek, ez van.

2018. máj. 31. 20:01
 50/52 anonim ***** válasza:
88%

Azonkívül, hogy nő vagyok, és hogy van rá hajlamom, rám sem igaz egyik rizikófaktor sem, és mégis.. ;) naív vagy, ha azt hiszed, hogy ha rád meg nem igaz egyik sem, akkor biztosan kikerülöd.

Egyébként meg nem biztos, hogy pont epeköved lesz, az is lehet, hogy valamilyen más emésztőrendszerrel kapcsolatos betegséged, de az biztos, hogy ezt nem fogja tolerálni örökké a szervezeted

Én is azt hittem, hogy nekem az a jó, ha napi 1x-2x eszek, de akkor kicsit többet, mert egyszerűen ennyiszer kívánok ételt, meg a fene se gondolta volna, hogy pont a koplalás segítene rá egy olyan egészségügyi problémára, ami általában pont, hogy rendszeres túlevőknél jelentkezik, de nem volt igazam.

2018. máj. 31. 20:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!