Ez ugye nem koplalás?
Annyira nincs étvágyam ebben a melegben,hogy hetek óta csak napi kb 2 szer eszem.Egy példa a tegnapi és mai napra:
Tegnap:
10 deka aszalt füge
2 natúr joghurt
2 körte
1 nagy tányér lencsefőzelék
1 nagy szelet csirkemell párizsi bundával
4-5 szelet toast kenyér
2 zsemle
fél liter tej
1 Béres multivitamin tabletta
1000 mg Béres C vitamin.
Ma :
10 deka túró
10 deka aszalt szilva
3 evőkanál zabpehely
5 dkg mandula
1 marék mazsola
2 natúr joghurt
1 egész pizza sajtkrémes alappal, csirke,dupla gomba,pritaminpaprika,kapribogyó,én tettem még rá 10 deka bébi spenót leveleket, megcsöpögtettem 1 evőkanál dió olajjal és megszórtam pirított szezámaggal
plusz 1 liter tej
1 zsemle
1 db Béres multivitamin tabletta
1000 mg Béres C vitamin
Még csak 1 óra van, de ma már sztem nem eszem.
Nem kívánom.
Még van sajttorta a hűtőben,talán este eszek 1 szeletet,de nem vagyok benne biztos..lehet,hogy majd csak reggel eszek legközelebb.Sőt,biztos.
Egész nap itthon fekszem,mert munkahelyet váltok,keresem az újat.
És sok mentes ásványvizet iszom.
Napi 5 liter.
Arra elég,hogy ne legyen hiánybetegségem?
Nem fogyókúrázom,súlyom tartom hónapok óta.
Köszi
N
azért azt még szerintem normálisan eszem valami zöldségkörettel,krumplival,rizzsel,főzelékkel,ilyesmi,
hogy ne csak folyékonyat egyek,hanem szilárd is legyen bennem.
Korábban én is úgy voltam vele, hogy ha megvan a napi elegendő kalóriamennyiség, akkor nem gáz, ha azt 3-5 étkezés helyett 1-2 étkezés alatt tudom le, és nem gáz az, ha néhanapján meg koplalok.
Most meg itt vagyok a húszas éveim legelején epekővel.
Szóval de, nagyon is gáz. (mert az epének nem jó sem az egyszerre nagyobb mennyiségű zsír, sem a nulla mennyiségű)
Hiánybetegséged biztosan nem lesz, de más emésztési problémáid előfordulhatnak, és hát nem csak 50 éves korod után, mint ahogy én is hittem.
Nem számít koplalásnak amit csinálsz, "csak" rendszertelen étkezésnek, de az sem sokkal jobb igazából.
Végigolvastam mindent.
Azt hittem, hogy legalább kaja kategóriában nincs ilyen nagyszájú, fennhéjázó kérdező. De van. Vegyél vissza, mert túl nagy a szád, azért fél bele ennyi minden. :D
Nem tűnik koplalásnak.
Ha az adott emberhez passzol, semmi gond nincs a napi 2, de akár 1 evéssel sem. Nekem a 2 fölötti étkezésszám lenne egészségtelen, nem bírnám elkerülni a túlevést, állandóan résen kellene lennem, ami roppantul stresszes lenne s éheznék is néha úgy.
Sokan eszünk kevésszer sokat, ez OK. HA a szervezetednek OK. Nem mindenkinek egészséges ez, ahogy a sok étkezés sem mindenkinek az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!