A ti családotok mennyit költ élelmiszerre havonta?
Mennyien vagytok?
Szoktatok főzni?
Otthon vagy munkahelyen étkeztek?
Mi ugyan külföldön élünk, de az élelmiszerárak szerintem megegyeznek a hazaival.
3000€ az összbevételünk, vagyis lesz jövő hónaptól, most még valamivel kevesebb. A férjem teljes munkaidős, én 36 órát dolgozom egy hónapban.
Élelmiszerre 250-300€ (kb 100 ezer Ft) megy el havonta, amit be kell valljam, sokallok. A férjem a munkahelyén étkezik, ez plusszba olyan 50-100€ havonta, én otthon.
Kávét és/vagy péksütit veszek ugyan reggel, de nem minden nap, és ez azért nem akkora tétel.
Igyekszem főzni, de ezzel az a gond, hogy nem tudok olyan kis adagot csinálni, hogy elfogyjon. Sok mindent nem lehet fagyasztani, a 3. napon meg már szívesebben ennénk mást.
Az összegben mondjuk sok a gyümölcs is (hetente kétszer veszek banánt, almát, kb két hetente áfonyát, szőlőt, néha kiwit), joghurt, sajt, tejtermék. Ezekről nem szívesen mondanék le.
Mennyire sok ez két főre?
Szinte hazai árakkal számolva.
50-60 000 két főre, sok zöldség, gyümölcs. Viszont nem eszünk nasikat, csak nagyon-nagyon ritkán, nincs péksüti. Húst se veszünk állandóan, heti egyszer-kétszer ha veszünk.
A 100 valóban sok. Próbáld ki azt, hogy mostantól vezeted egy excelben, hogy melyik nap mit vetettek, és mennyibe kerül. Hamar látni fogod, hogy hol folyik el a pénz, és mi az ami felesleges.
Nálunk 2 felnőtt, 2 gyerek, 60-70.000 ez csak a kaja, de péktermék nincs benne (férjem pék).
Szerintem nagyon sok 2 főre a 100.000.
2-en vagyunk, nekem 20-40%-os munkáim vannak, szóval van időm főzni és oskkal olcsóbb is.
- kb. 250-300 frank/hónap a kaja (attól függ, sütök-e, meg mennyi a hús, sajtok) - ez 150 ezer körül van
- tisztítószer, ilyesmi meg max. 20/hó - ez meg 5-6000
Az én bevételem változó (de kb. 1500 mindig megvan, néha 2300 is), a párom keres fixen 7000 chf/hó.
Nálunk 160€ két fő (vegán és egy vegetáriánus) étkezése; ezen felül a férjem heti 1-2x eszik a munkahelyén, az kb. 20€ havonta.
A 250-300 teljesen normális szerintem, ha húst is esztek, az itt elég drága ahogy nézni szoktam.
Viszont az 50-100€ munkahelyi étkezés rettenetesen sok szerintem. Az 50 még hagyján, de a 100-at tényleg sokallom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!