Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A ti családotok mennyit költ...

A ti családotok mennyit költ élelmiszerre havonta?

Figyelt kérdés

Mennyien vagytok?

Szoktatok főzni?

Otthon vagy munkahelyen étkeztek?

Mi ugyan külföldön élünk, de az élelmiszerárak szerintem megegyeznek a hazaival.

3000€ az összbevételünk, vagyis lesz jövő hónaptól, most még valamivel kevesebb. A férjem teljes munkaidős, én 36 órát dolgozom egy hónapban.

Élelmiszerre 250-300€ (kb 100 ezer Ft) megy el havonta, amit be kell valljam, sokallok. A férjem a munkahelyén étkezik, ez plusszba olyan 50-100€ havonta, én otthon.

Kávét és/vagy péksütit veszek ugyan reggel, de nem minden nap, és ez azért nem akkora tétel.

Igyekszem főzni, de ezzel az a gond, hogy nem tudok olyan kis adagot csinálni, hogy elfogyjon. Sok mindent nem lehet fagyasztani, a 3. napon meg már szívesebben ennénk mást.

Az összegben mondjuk sok a gyümölcs is (hetente kétszer veszek banánt, almát, kb két hetente áfonyát, szőlőt, néha kiwit), joghurt, sajt, tejtermék. Ezekről nem szívesen mondanék le.

Mennyire sok ez két főre?

Szinte hazai árakkal számolva.

2018. jan. 22. 19:14
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:

Tisztítószerek ebben nincsenek benne, csak a folyékonyszappan meg a WC papír.

Mosószert, öblítőt külön veszek.

2018. jan. 22. 19:16
 2/19 anonim ***** válasza:
93%
3 főre költünk ennyit úgy, hogy munkahelyre rendelünk ebédet, plusz havi 2-3 étterem is belefér.
2018. jan. 22. 19:18
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
Mi két főre 40-50.000.-et. De ebben benne van, ha jönnek a gyerekek is. Minden napra főzök, nem járunk étterembe. Zöldséget és gyümölcsöt is veszek. De bolti készételt nem.
2018. jan. 22. 19:23
 4/19 anonim ***** válasza:
62%

Mi is külföldön vagyunk. Ennyi nekünk is elmegy, ketten vagyunk. Bár én soha nem nézem a kaja árát, többet is keresünk. De nekünk sok étterem van benne, anélkül kb. £200ból meglenne. Havi kétszer nagybevásárlást tartunk az Aldiban, az kb. £100, minden benne van, és utána már csak apróságokat kell venni. Pl.kenyér

Ne hazai árakkal számolj, mert kint élsz, kint keresel. Otthon egy átlagos házban két főre sok a 100 ezer csak kajára.

2018. jan. 22. 19:27
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja, kétnaponta főzök. Csak kiveszem a fagyóból a húst és kedvünk szerint készítem. És nekünk ebben már a tisztítószerek is benne vannak. Nem tudom hol vásárolsz, hol élsz.
2018. jan. 22. 19:29
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Heti 110-120 euró 4 főre. Ebben minden élelmiszer benne van -hazhozszallitassal renedelek, illetve heti menuterv készül.Benne vannak a háztartási dolgok, tehát mososzer, mosogatoszer, stb. Mindennap főzök és mindennap valami husetel készül.
2018. jan. 22. 19:29
 7/19 anonim ***** válasza:
96%
Nekünk 4 főre megy el 150-200 körül az étel havonta, ennyi van rá, több nincs, igyekszem kihozni ebből a maximumot, nálunk mondjuk csoki-édesség-nasi- palackozott vizek nincsenek soha, de nem is nagyon érezzük hiányát. Hús-zöldség-tejtermék-gyümölcs, de abból jobban az alma-banán ha akciós, a szőlő-áfonya nem fér bele. Pékáruból a kenyér csak, sütemények már nem férnek bele, ha úgy van, azt itthon sütöm, olcsóbban jövök ki. Változatosan főzök, nem érezzük semmi hiányát, nincsenek egészségügyi gondjaink.
2018. jan. 22. 19:43
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Anglia itt.

Mi 5-en vagyunk, ha minden dolgozót beleszámolok, akkor heti ~1000 font kereset jön be. (Anyám és palija, nővérem és palija, plusz én aki még fősulis.)

Hetente £100-150-et költünk kajára, ez tartalmaz némi tisztítószereket és hasonló dolgokat. Elég nagyok az igényeink, kajára nem sajnáljuk a pénzt. Ebben benne van mindenféle nasi is. Van olyan is, hogy kevesebbet költünk szupermarket-ekben mert semmi húsfélét nem veszünk. Ehelyett elmegyünk a szomszéd nagyobb városba a piacra, ahol friss húsokat veszünk előre egy hónapra.

Ezen felül még van költség, amikor éttermi kaját kívánunk akkor azt sem vetjük meg. Általában heti 1 alkalomról van szó, £30-40 körül költünk ilyenkor. A hét többi napján itthon főzünk finom házias ízeket.

Mindenki itthonról visz kaját munkába, így arra nem költünk külön.

Mivel a kérdés havi költségekre gondol, úgy £400 és £500 között költünk össz-vissz.

És igen. Már dundik vagyunk:)

2018. jan. 22. 19:47
 9/19 anonim ***** válasza:
71%

nem tudom melyik orszagban elsz, angliaban eltem 2 evet ott ugy tapasztaltam az elelmiszer arak alacsonyabbak, mint Magyarorszagon (nem a M&S elelmiszer reszen de pl. Londonban a Lidl olcsobb mint Budapesten)

Nemetorszagban hasonlo

en egyedul elek, naponta egy ezres megy el nekem etelre italra de ebbe benne van sok udito (kola) Mizo kaveital, gyumolcs

ami nincs benne az hus, sajtok, joghurtok... azok dragak, akkor lenne napi 2e is

2018. jan. 22. 20:05
 10/19 anonim ***** válasza:
84%

Nekünk kettönknek kb 300-350 Euro a havi költség, de ebben a tisztító- és tisztálkodószerek is benne vannak, csak kajára hetente max 50 Eurót költünk.

Gyakorlatilag mindent én fözök, kész dolgokat nem veszek.

Nagy bevásárlást havonta egyszer tartok, friss zöldségeket, gyömölcsöt hetente veszek.

Viszont jóformán nincs olyan étel, amit ne lehetne megfelelö módon lefagyasztani, szóval még két napig is csak nagyritkán van ugyanaz, háromig soha. Én direkt nagyobb mennyiséget készítek és egyszemélyes adagokban lefagyasztom. A lényeg, hogy ne eröszakosan olvaszd ki az ételeket, hanem hütöben várd meg, amíg felolvadnak és csak utána melegítsd.

2018. jan. 22. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!