Hogyan reagálnátok, ha a családotok nélkületek menne külföldre rokont látogatni, mert ti féltek repülőre ülni?
Nos, nekem anyám és a húgom jött az esküvőmre külföldre úgy, hogy egyik sem beszél idegennyelvet -vagyis a húgom elvileg Igen, gyakorlatilag nem-, mindkettő rosszul tájékozódik, félnek a repulestol plusz a húgom panikbeteg. Mégis össze szedték magukat és jöttek. Opcióként fel lett ajánlva a busz (több mint 24 órás utazás, fele költség ) és a vonat (kB ugyanannyi idő, több külföldi átszállás, sokkal magasabb költség) de úgy döntöttek, vállalják a repülést. Azt is tudták, hogy a világon semmi probléma nem lesz abbol se, ha nem jönnek, még akkor sem, ha a felszállás előtt gondolják meg magukat, az ő döntésük volt, hogy mégis jöttek.
Megertenem, ha nem akarna jönni és kifizetnem a plusz költséget neki, hogy más módon utazzon -már ha van rá anyagi lehetőség- de én nem vallnam, hogy több napos kenyelmetlen utazásrá menjek a gyors és kényelmesebb repülés miatt. Ezt szerintem senkinek várhatja el, ahogy a plusz költségeket sem
Rosszul esne? Miért esne rosszul? Nehogy már azért maradjon mindenki otthon, mert az egyik családtag nem képes feltenni a seggét a repülőre.
Nem vállalnék be több napos utat, bírja ki szépen azt a pár órát, maradjon otthon, vagy jöjjön ő vonattal. De ez a hozzáállás elég önző. Hogy esne? Megérteném, hogy látni akarják a külföldi családtagot, és mivel nem én vagyok a világ közepe, nem maradnak otthon miattam, vagy nem akarnak napokig szívni. Nem is kérnék ilyet, mert önzőség, de nagyon.
Hogyan reagálnál arra, ha nem mehetnél a rokonaidhoz, mert egy családtag kihúzza magát alóla?
Üljön ő buszra egyedül...
Bocs, ha félreérthető volt, de a kérdésben ti vagytok a repüléstől félő személy, tehát egyedül ti mennétek alternatív járművel, a többiek repülnének.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!