Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Akik szerint a tej egészségtel...

Akik szerint a tej egészségtelen, mire alapozzák ezt? Mi az, ami egészségtelen benne?

Figyelt kérdés
2017. máj. 24. 20:26
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
57%
15:55 Ezt mondjuk neked többen, hogy azoka cikkek amiket belinkeltél nem hiteles kutatások, olvasd el hozzá a hozzászólásokat, amiket kutatók írtak oda, olvasd el a forrásokat mindent és akkor végre talán felfogodod, amit mondani próbálunk neked, hogy azok a cikkek sz.rt sem érnek, nem tekinthetők releváns infónak, ezt még egy bsc-s diplomamunkában sem engednél forrásként feltünteneti, annyira sz.rok. És te erre hivatkozol. Ebből is látszik, hogy nem értesz hozzá, mert akkor átlátnád a dolgot. De nem, te csak hajtogatod a falsz infókat és nyöszörögsz. Nem azért, de kicsit nevetséges vagy, hogy egy hozzáértőnek próbálod az ellenkezőjét beadni, közbe mi már több bizonyítékot felmutattunk, te meg még egyet sem (párdon, a rosszul emgírt cikkekel bemutattad, ami megint cska nem bizonyít semmit)
2017. máj. 25. 15:59
 32/43 A kérdező kommentje:

"Ha a kis agyacskádat bevetnéd talán rájönnél, hogy azt írtam hogy a fehérjeösszetétel 80%-a kazein. Nem a tej 80%-a. "

Pedig de, lehet hogy nem azt akartad, de azt írtad.

"De egészségtelen, mivel az emberi szervezet számára szükségtelen és az emberiség 80%-a számára emészthetetlen is a tejcukor."

Indiában vagy Dél-Amerikában elég magas a laktóz intoleráns emberek aránya, de Európában pl 20% alatt van, szóval máris értelmetlen az érved, meg nem is igaz.

"Nem félek, ugyanis a növényi "hormonok" álhormonok, pl. fitoösztrogének, amik az emberi hormonszintre nincsenek hatással. Ellentétben az erősen rákkeltő állati hormonokkal, szteroidokkal, amelyek még a tápokban is szerepelnek. "

Mi az hogy rákkeltő állati hormonok? Az állatvilágban is - nagyrészt - ugyanazokat a hormonokat találjuk amelyeket a mi szervezetünk is termel (vagy lebontja a fölösleget). Arról nem is beszélve hogy az ember is állat. Ennyi erővel a puszta létezésünkkel ítéljük saját magunk halálra a rákkeltő hormonjainkkal...

Hogy lehet ilyesmit komolyan venni? :D

Ez már lassan az ezós összeesküvéselméletes szint, amit itt a paranoid tejellenesek produkálnak...

2017. máj. 25. 16:33
 33/43 anonim ***** válasza:
46%
Érdekes hogy eddig csak az "összeesküvés-elméletesek" tudnak hiteles forrást linkelni a tejet támogatók meg csak hülyéznek és köteklednek....
2017. máj. 25. 17:13
 34/43 anonim ***** válasza:
57%
hiteles forrást? Hányszor mondjuk még el, hogy ezek nem voltak hiteles források, ugyanezt elolvashatod a blikk.hu-n is, kb. annyira volt hiteles. Én leírtam szöveggel a hiteles információt, amit az egyik legelismertebb biotechnológusa, MTA doktora is a saját szájával elmondott, de id.iótáknak beszélhet az ember, sajnos h.lyék mindig is voltak és lesznek is, képtelenek felfogni a tudományos információt
2017. máj. 25. 17:16
 35/43 A kérdező kommentje:

De mit mondanak azok a hiteles forrásaid? Hogy sokan laktóz intoleránsak? Igen, és?

Ha én nem vagyok az, számomra ettől miért lenne egészségtelen?

A rákkeltő hormonjaidról meg inkább ne is beszéljünk...

2017. máj. 25. 17:29
 36/43 anonim ***** válasza:
50%

34: hantázni bárki tud szerintem, hogy az MTA szakértője ezt vagy azt mondta, de egy darab kutatási eredményt nem tudtál róla közölni. Elhiszem, hogy te a Blikkből tájékozódsz és azt hiszed mennyire jó a tej, de légyszi ne vetítsd ki a saját szűkös világodat másokra.

Kérdező: olvasd el az általam és mások által linkelt kutatásokat. Nem az a lényeg, hogy hányan laktózintoleránsak, hanem az, hogy a tej rákkeltő, elősegíti a cukorbetegség kialakulását és gyulladást elősegítő anyag, hormonokat és antibiotikumokat tartalmaz, melyeknek rendszeres fogyasztása súlyos következményekkel jár.

Ha meg szeretnéd cáfolni nyitott vagyok egy értelmes vitára - gondolom a kérdést is ezért tetted fel - de annak szvsz semmi értelme, hogy a forrással alátámasztott érvelésekre te meg a másik válaszadó rávágtok annyit, hogy biztos megcáfolták már meg hülyeség ez, és ez az ellenérv. Ha nem értesz egyet azzal, hogy a tejnek van hormontartalma vagy éppen azzal, hogy antibiotikummal oltják az állatokat, akkor indokold meg hiteles forrással, hogy miért nem. Az nem vélemény vagy ellenérv, hogy mert a másik hülye, meg biztos az is, aki a kutatást készítette.

2017. máj. 25. 18:56
 37/43 anonim ***** válasza:
57%

Hihetetlen :D te nem tudod felfogni, mit írunk. Minek vitatkozzunk erről de komolyan?:D Ha én leírok vmit, de ugyanazt leírod, csak rámvetítve. Ennek mi értelme?

Te leírtál pár cikket, amit leírtunk, hogy miért rosszak, ahelyett, hgoy elgondolkoztál volna, hogyha ezekre építetted a véleményedet, akkor valószínűleg hiba lehet a gépezedte, de nem te még mindig állítod az igazad, amit már tudományosan megcáfoltunk. Most ennél többet mit tehetünk? Nem fogok neked cikkeket belinkelgetni, mert úgy sem tudod elolvasni, én meg tudom nyitni, örök érvényű accountom van az egyetemen, amin otthon is meg tudom nyitni a tudományos forrásokat, de neked nem hiszem, hogy van ilyen. És az hogy elolvasod egy cikknek az absztraktját meg az eredményt az lósz.r. Iratkozz be egy egyetemi könyvtárban és keresgélj, ne ilyen kamucikkeket olvasgass, amik gagyi kutatások, ennél különbet végeztem 18 évesen.

De persze, az MTK tag hazudok (meg hantázik), aki Mo-n azért jó pár dolgot letett az asztalra és milliárdos fejlesztéseket talált fel, amikről valószínűleg gőzöd sincs, hogy micsoda, de persze ő hazudik és neked van igazad, aki szerint egy hormon rákkeltő, meg a növényeknek álhormonjai és a szteorid is valójában a tejhozamra hat :D Azért nézzél már magadba, hogy ki a nevetséges :D

Akkor higyj, amit akarsz, csak könyörgöm ne terjeszd sehol, mert vannak hozzád hasonló tudatlan emberek és el is hiszik. Ajánlom neked Ádám Veronika Orvosi biokémiáját, Fonyó Attila - Az orvosi élettan könyvét, na ezek hiteles források arra, amit majd elolvashatsz benne a szteoridról stb-ről.

2017. máj. 25. 19:06
 38/43 anonim ***** válasza:
57%

"Javaslom inkább, hogy nézz körül tudományos cikkek között, ahol EGYÉRTELMŰEN OTT ÁLL HOGY A TEJ SZTEROIDTARTALMÚ ITAL, és ne a bulvároldalakról informálódj..."

Írja ezt egy olyan valaki, aki BULVÁROLDAKAT linkel be és a tudományos cikkeket nem képes felfogni....

2017. máj. 25. 19:27
 39/43 anonim ***** válasza:
53%

"Te leírtál pár cikket, amit leírtunk, hogy miért rosszak, ahelyett, hgoy elgondolkoztál volna, hogyha ezekre építetted a véleményedet, akkor valószínűleg hiba lehet a gépezedte"

1. Nem írtad le mi a baj vele, hanem kijelentetted, hogy biztos van ellenvélemény

2. Ezen ellenvéleményről képtelen voltál egy linket adni vagy bármilyen módon alátámasztani

--> számomra az, hogy biztos van aki máshogy gondolja egyértelmű, de nem releváns ha nem vagy képes kutatási eredményekkel megtámogatni a véleményedet. Innentől kezdve amit felhoztál nem érv, hanem kötekedés.

"de nem te még mindig állítod az igazad, amit már tudományosan megcáfoltunk."

Hol? Kérlek mutass már rá, melyik kommentedben közölted annak a kutatási eredménynek a linkjét, amely megcáfolja, hogy a teheneket antibiotikummal és hormonokkal kezelik?

"Nem fogok neked cikkeket belinkelgetni, mert úgy sem tudod elolvasni"

Ugye nem azt akarod mondani, hogy nincs olyan NYILVÁNOSAN HOZZÁFÉRHETŐ kutatási eredmény, ami alátámasztja az álláspontodat, csak az állítólagos egyetemi fiókodban hozzáférhető?

"Iratkozz be egy egyetemi könyvtárban és keresgélj, ne ilyen kamucikkeket olvasgass, amik gagyi kutatások, ennél különbet végeztem 18 évesen."

Akkor nyugodtan feltölteheted ide a komoly kutatási eredményeidet, de légyszíves azt is indokold meg hogy milyen kritériumok alapján nevezed más egyetemek munkáját gagyinak.

"De persze, az MTK tag hazudok (meg hantázik)"

Nem állítottam sehol, hogy ő hazudik, azt írtam, hogy te hazudsz arról, hogy egyetemnek akár a közelében is járták ezzel a mentalitással.

"aki szerint egy hormon rákkeltő, meg a növényeknek álhormonjai és a szteorid is valójában a tejhozamra hat :D Azért nézzél már magadba, hogy ki a nevetséges :D"

Inkább az a nevetséges, hogy azt sem tudod mi az a fiotösztrogén és hogy nem vagy tisztában vele hogy az állati hormonok karcinogének.

"Akkor higyj, amit akarsz, csak könyörgöm ne terjeszd sehol, mert vannak hozzád hasonló tudatlan emberek és el is hiszik."

Ugyanezt tudom neked is javasolni. De a tanácsod személy szerint nem fogadom meg, hiszen minél többen hiszik el és térnek el a tejivástól, annál egészségesebb lesz a népesség:)

2017. máj. 25. 19:47
 40/43 anonim ***** válasza:
56%

"Inkább az a nevetséges, hogy azt sem tudod mi az a fiotösztrogén és hogy nem vagy tisztában vele hogy az állati hormonok karcinogének. "

Ne haragudj, de biológusként doktoráltam, szerinted nekem ilyeneket be tudsz adni? Pontosan tudom mi az az fitoösztogén, bsc alatt 2 szakdolgozatot írtma, mindkettőt a növénytanszéken, olyan dolgokat tudod a növényi hormonokról, amikről te még csak nem is hallottál. Te gondolom csak annyit hallottál ezekről, amiket a google kiadott (www.webbeteg.hu, kodpiszkalo.blog.hu, gyorgytea.hu, szojavit.hu) hú de hiteles források.

Egyébként meg, üssd be google tudósba a címszavakat, amiket keresel és majd meglátod, hogy nem fogod tudni őket elolvasni, mert nem hiszem, hogy te elsevier és társaira előfizettél. A tudományos cikkek ezeket a honlapokon vannak fent, nem az ingyenes blikk.hu-n, úgyhogy bocs, de nem tudok neked olyat küldeni, amit meg tudsz nyitni. De nem is fogok helyetted keresgélni, mert nicns szükségem cikkekre ahhoz, hogy amit tanultam, a saját szememmel láttam, viszgáltam, dolgoztam benne évekig, azokat cikkekkel igazoljam neked. Főleg nem ilyen amerikai kutatók által irtakkal, ami egyébként megint hogy jön ide? Szerinted ugyanolyan az élelmiszeripar ott, mint itt vagy mivan?

És mégegyszer elmondom neked, hogy a hormonok nem karcinogének. FOggd már fel a csöppnyi agyaddal.

Töltsd már le Ncore-rül azt a 2 könyvet és olvasgasd el érthetően, mert itt súlyos problémák vannak veled. Tudod nem mindegy, hogy a h.lye okoskodik, vagy az okos h.lyeskedik. Te tök h.lye vagy a biológiához, ezt a kommentjeiddel és a cikkeiddel bebizonyítottad, de az hogy próbálsz okoskodni, az egyben szánalmas is. Egy okos ember szépen csöndbe maradna és leülne megtanulni azt, amit elmulasztott és nem próbálna meg kreált tévképzeteket itt igaznak beállítani.

2017. máj. 25. 20:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!